Dagens PS

Saltade krognotan: Lyxmiddag för 1,1 miljoner

krognota nota
Chockerande? Jo, det får vi ändå lov att säga om den krognota som i veckan blev viral. (Foto: Unsplash)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 25 jan. 2024Publicerad: 25 jan. 2024

“Pengar kommer och går”. Så valde en restaurangägare och kändiskrögare i veckan att kommentera den krognota som sedan blev viral.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I tider av inflation och elände är det lätt att bli fartblind. Som de ombytliga vanedjur vi trots allt är, blir stigande priser liksom snabbt det nya svarta – överallt.

Så även när det kommer till lyxkonsumtion, där priserna antagit svindlande höjder.

Men det sagt har även överflöd och dekadens en gräns.

Kontroversiell krögare

Ett chockerande exempel på det fick vi i veckan då den turkiske kändiskrögaren Salt Bae, ägare av restaurangkedjan Nusr-Et, tog slöseri till nya dimensioner.

Detta genom att dela en kunds nota på Instagram. En ovana som Salt Bae, vars riktiga namn är Nusret Gökçe, gjort till en konstform.

Ursprungligen känd för höga priser och sitt säregna sätt att salta biff, driver Gökçe i dag ett globalt krogimperium med filialer i bland annat London, New York och Dubai.

Nu ser det dock ut som att krögaren saltat notan lite för mycket.

ANNONS
Nota
Saltad nota? Det är bara förnamnet. (Foto: Nusr-Et/Instagram)
ANNONS

Senaste nytt

Kulinariskt överflöd

Något annat kan helt enkelt inte sägas om en nota på 85 000 brittiska pund, motsvarande 1,1 miljoner svenska kronor.

Ett kulinariskt överflöd som utmärktes av årgångsviner och konjak.

En titt på notan visar att de tyngre posterna utgjordes av tre flaskor Château Petrus-vin från 2009 och 2011, liksom fem dubbelserveringar av Rémy Martins Louis XIII-konjak, som tillsammans gick på nästan 743 000 kronor.

På menyn stod även biffar dressade med guld till ett pris av närmare 4 700 kronor, skriver The Drinks Business.

Tre gånger inköpspriset

Sammantaget ett kalas som enligt uppgift innebär att Nusr-Et gjort ett påslag på nästan tre till fyra gånger inköpspriset, vilket retat upp såväl vinkritiker som krogrävar.

ANNONS

En rimlig reaktion sett till kostnadskris och det globala läget.

Gökçes reaktion?

“Pengar kommer och går”.

Så även kroggäster får vi hoppas.

Relaterad läsning:

Kallduschen: Nattfösare resulterade i skräcknota

Läs även:

Ekonomen: Så handskas du med snåljåpar

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS