NHL-spelaren Mika Zibanejad är en av köparna av Filip och Daniel Güvens skuldtyngda krogar vid Stureplan, uppger Expressen.

ANNONS

Marken fortsätter skaka under Stureplansprofilerna Filip och Daniel Güvens krogimperium Brasseriegruppen, som enligt Expressen hukar under nya mångmiljonskulder.

Bara ett halvår efter förra rekonstruktionen är det dags för en ny rekonstruktion för krögarbröderna, som nu vill ha anstånd att betala fordringsägarna från den första rekonstruktionen.

Det handlar enligt tidningen om 12 miljoner kronor som skulle ha betalats i augusti och ytterligare 12 miljoner i början av 2023, och som bröderna Güven inte kan betala.

Enligt Stureplansprofilerna rår medierna för att man hamnat i det prekära läget med indragna utskänkningstillstånd.

I en akut räddningsinsats har de konkurshotade Stureplanskrogarna som ingår under varumärket Vigårda nu sålts till hamburgerkedjan Brödernas med de två brödraparen Joakim och Jonas Wiklander samt NHL–spelaren Mika Zibanejad i New York Rangers och brodern Monir Kalgoum, uppger Expressen.

Prislappen är okänd och de hårt pressade bröderna Filip och Daniel Güven har endast fått en revers som säkerhet och inga kontanter till att betala fordringsägarna.

”Reversen – skuldebrevet– som ställdes ut i samband med köpet av Vigårdakrogarna fungerar som säkerhet för att fordringsägarna vid den första rekonstruktionen ska få sina pengar. Men krögarbröderna Filip och och Daniel Güven vädjar om respit med betalningen. Reversen är säkerheten för att de kommer att få sina 12 miljoner”, enligt artikeln.

ANNONS
ANNONS

Stockholms tingsrätt uppges ha godkänt rekonstruktionen.

Läs mer: Tio Stockholmskrogar förlorar alkoholtillstånd [Dagens PS]