Krogkoncernen Brasseriegruppen har förlorat sina alkoholtillstånd. Beslutet berör tio kända och populära krogar i Stockholm. 

ANNONS

I början av juni rapporterade Expressen att Brasseriegruppen riskerade att få sitt alkoholtillstånd indraget. Krogkoncernen har anklagats för att ha misskött sig och tjänstemän och politiker har delat ut ett flertal varningar.

Osunda konkurrensfördelar

Men på onsdagen beslutade det politiskt sammansatta tillståndsutskottet i socialnämnden att Brasseriegruppen förlorar alkoholtillståndet på totalt tio stycken av koncernens krogar. 

Krogarna som berörs av beslutet är East, Orangeriet, Prinsen, Villa Godthem, Ricordi, Gastrotek Zink, Il Tempo, Pontonen, Trattorian och Pas D’art. Beslutet ska gälla omedelbart.

Tillståndsenheten som gjort utredningen skriver att koncernen skaffat sig osunda konkurrensfördelar och att de inte anmält betydande förändringar, som kapitaltransaktioner på “betydande belopp från en ekonomiskt olämplig finansiär.”

”Känns orättvist”

“Ärligt talat känns det inte som att beslutet är taget baserat på saklig grund. Det känns orättvist och som att vi granskas hårdare än andra kollegor i branschen”, säger Brasseriegruppens vd Filip Güven.

Koncernen, som drivs av Güven och sin bror Daniel Güven, har tidigare haft ekonomiska problem i följd av coronapandemin och ansökte förra året om rekonstruktion. 

Brasseriegruppen har överklagat beslutet till Stockholms förvaltningsrätt och Güven har sagt att de kommer att fortsätta kämpa.

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln här.

Läs mer: Varubrist på Systembolaget – midsommarvinet hotat