Ryanair sätter in fler flyg, och räknar med att öka antalet passagerare med en och en halv miljon. Beskedet kommer efter att British Airways ställer in 10 000 flygturer i vinter.

ANNONS

Fler flyg från Ryanair – det är beskedet på tisdagen. Flygbolaget ökar på prognosen för antal passagerare efter att ha lagt till fler turer på vinterschemat, rapporterar Reuters.

Ryanairs tidigare prognos för passagerarantal ligger på 165 miljoner för året fram till slutet av mars. Nu lägger man på en och en halv miljon på det efter att British Airways tidigare skurit ned sina turer för vintern.

Passagerartak förlängs

Beslutet från British Airways kommer efter att Heathrow förlängt sitt passagerartak. Ryanair flyger inte från Heathrow, och har under pandemin gjort vad de kunnat för att behålla sina piloter och övrig personal, enligt Reuters.

Flygbolag och flygplatser runt om i Europa har haft det kämpigt med att klara av att hantera suget efter resor efter pandemin, något Dagens PS rapporterat om tidigare bland annat här och här.

Ryanair undantag

Ryanair ser ut att vara undantaget som bekräftar regeln. Under sommarmånaderna har bolaget haft rekordstort antal passagerare, enligt Reuters.

Det irländska flygbolaget har dragit nytta av konkurrenternas problem. Det gäller särskilt i Storbritannien, där Ryanair i stället för att ställa in avgångar har satt in flera.

Rekordmånga flyg

Enligt Reuters flög 97 miljoner passagerare med Ryanair under pandemin, och året innan slog man rekord med 149 miljoner passagerare. Det rekordet ser ut att slås med råge under innevarande räkenskapsår, som alltså sträcker sig till mars 2023.

ANNONS
ANNONS

Lågprisbolaget Norwegian släpper sin rapport på torsdag, och de förväntas redovisa vinst. När SAS rapport kommer dagen efter blir det förmodligen inte lika uppåt, tror bedömarna.

Läs även: Bedömare spår ny miljardförlust för SAS [Dagens PS]