Dagens PS

Lufthansa: Flygkaoset fortsätter – markpersonal i strejk

Lufthansa: Flygkaoset fortsätter – markpersonal i strejk
De mörka molnen fortsätter att hänga över Lufthansa. Markpersonalen på bland annat Frankfurts flygplats går ut i strejk.
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 25 juli 2022Publicerad: 25 juli 2022

Passagerare hos Lufthansa kan inte andas ut. Den tyska flygjätten har haft problem under en längre tid, och nu blir det mer av den varan. På onsdag går markpersonalen ut i strejk.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

De senaste veckorna har Lufthansa ställt in flyg, och stoppat försäljning av lågprisbiljetter, något som Dagens PS rapporterat om. De drastiska åtgärderna har varit för att minska flygkaoset, som orsakats av personalbrist.

Lufthansa ställt in tusentals plan

Nu blir det ännu mer kaos, mitt i den mest hektiska reseperioden. Efter konflikt om löner kommer markpersonalen att strejka på onsdag, uppger Reuters på måndagsmorgonen.

Strejker och personalbrist har alltså redan tvingat Lufthansa att ställa in tusentals avgångar, och köerna på flygplatserna har ringlat långa. Den kommande strejken kommer att göra situationen ännu värre på tyska flygplatser.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Pressas av personalbrist

Fackföreningen Verdi kräver 9,5 procent eller minst 350 euro (drygt 3 600 kronor) i löneökning för ungefär 20 000 anställda. Enligt Verdi pressas medlemmarna inte bara av inflationen, utan också av den personalbrist som råder, enligt Reuters.

Lufthansa: Flygkaoset fortsätter – markpersonal i strejk Frankfurt har redan tidigare haft långa köer och förseningar, och markpersonalens strejk förvärrar situationen. Foto: TT

Den personal som berörs av strejken inkluderar mekaniker och dem som skjuter tillbaka flygplatsen till gaten så att de kan lyfta. Det är bara att räkna med ännu större förseningar. Flygplatser som drabbas är blanda annat Frankfurt, Düsseldorf och Berlin.

Motbud räcker inte till

Motbudet från Lufthansa accepteras alltså inte av Verdi, som anser att det inte är tillräckligt för att motverka inflationen som i juni ligger på 8,2 procent.

Verdis biträdande chef Christine Behle säger i ett uttalande på måndagen att de markanställda “snabbt behöver mer pengar och de behöver stöd – för sin egen del och för passagerarna”, skriver Reuters.

Läs även: Sommarens värsta flygplats utsedd – här är listan 

Läs även: Undvik dessa flygplatser – här är flest förseningar 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS