British Airways tar bort 10 000 flyg från vintertidtabellen

Uppdaterad: 23 aug. 2022Publicerad: 23 aug. 2022
British Airways tar bort ytterligare 10 000 flygturer från sina vintertidtabeller, utöver de neddragningar som gjorts i sommarens tidtabeller.
British Airways tar bort ytterligare 10 000 flygturer från sina vintertidtabeller, utöver de neddragningar som gjorts i sommarens tidtabeller. (Foto: TT)

British Airways kommer ta bort ytterligare 10 000 flygturer från sina tidtabeller från och med den 30 oktober i år, utöver de nedskärningar som redan gjorts i sommarens tidtabeller.

ANNONS
ANNONS

5 000 tur och retur-flygningar tas bort från British Airways tidtabeller från och med den 30 oktober, huvudsakligen handlar det om rutter som har flera avgångar så att passagerare kan flyttas till andra avgångar, det rapporterar Business Traveller.

Flygbolagets redan gjorda nedskärningar innebär att 629 tur och returflyg kommer ställas in fram till slutet av oktober, det är cirka 12 tur och returresor per dag. Under perioden fram till slutet av oktober innebär dessa nedskärningar att British Airways under sommarperioden kommer ha minskat sina flygavgångar med 13 procent.

Erkännande av bristen på arbetskraft

För bolagets vintertidtabell innebär nedskärningarna 10 000 flygturer, eller 5 000 tur och returflygningar, och en nedskärning med 8 procent i flygbolagets kapacitet. Reduceringen av flyg kan ses som ett erkännande av att bristen på arbetskraft troligtvis kommer fortsätta in i nästa år.

“Efter Heathrows beslut att förlänga sitt passagerartak gör vi justeringar av vårt kortdistansschema för de kommande två månaderna. Medan de allra flesta av våra kunder kommer att resa som planerat och vi skyddar viktiga semesterdestinationer under halvtidsperioden, kommer vi att behöva göra några ytterligare avbokningar fram till slutet av oktober”, säger British Airways i ett uttalande, skriver Business Traveller.

British Airways säger vidare att kunder som drabbas av de inställda flygen kommer erbjudas ett alternativt flyg med British Airways eller med ett annat flygbolag, eller möjlighet till återbetalning.

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Kris – British Airways ställer in 10 300 fler flyg

ANNONS
ANNONS
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.