Inställda flyg under högsäsong är en mardröm för semesterfirare. SAS pilotstrejk orsakar kaos, och nu meddelar Lufthansa att man har personalbrist och därför ställer avgångar.

ANNONS

Nästa vecka ställer Lufthansa in en femtedel av flighterna från München och Frankfurt, enligt Bloomberg. Anledningen är brist på personal.

Det är ännu inte helt klart exakt hur många avgångar som drabbas, uppger Bloomberg. Tidigare i sommar drabbar en våg av covid-infektioner företaget, och 3 100 flyg ställs då in.

Personalbrist ställer in flyg

British Airways är ett annat bolag som bidrar till sommarens resekaos, något som Dagens PS tidigare rapporterat om. Det brittiska flygbolaget meddelar igår att de ställer in 10 300 flyg fram till oktober månad.

Enligt uttalanden från fackföreningar innebär sänkta löner och dåliga arbetsförhållanden att Lufthansa har svårt att nyanställa personal. Lufthansas ordförande Karl-Ludwig Kley säger att problemen är de värsta han sett.

Säljer bara dyraste stolarna

Förra veckan informerar Lufthansa om att man enbart säljer biljetter till de dyraste flygstolarna under juli. Anledningen är att man vill komma tillrätta med de problem tidigare inställda avgångar orsakar.

Draget från flygbolaget innebär att priset för de billigaste biljetterna för en flight mellan London och Frankfurt nu ligger på 1 000 euro (drygt 10 700 kronor), enligt Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

Läs även: SAS strejkande piloter: Undantag för strandsatta [Dagens PS]

Läs även: Höghastighetståg i stället för flyg – Europas framtid? [Dagens PS]