Sommarens resekaos fortsätter. British Airways har meddelat att de ställer in ytterligare 10 300 avgångar fram till slutet av oktober, samtidigt som flygbolaget hotas av strejk. 

ANNONS

British Airways är bland de värst drabbade i världen av personalbristen som nu råder efter pandemin. Krisen har resulterat i omfattande störningar för resenärer under sommaren, i både Europa och USA.

Nu meddelar bolaget att ytterligare 10 300 flyg ställs in, fram till slutet av oktober, vilket står för 13 procent av den resterande sommarens flygschema.  

Tillkännagivandet sker bara en dag efter att British Airways informerat om att de ställer in 11 procent av sommarens avgångar.

Vill skydda de mest populära flygen

Bolaget säger att de agerar för att skydda de mest populära semesterflygen från att utsättas för störningar. Man kommer därför ställa in flyg till destinationer som brukar ha få bokningar.

“Det här är inte en välkommen åtgärd från vår sida, men det är rätt sak att göra för våra kunder och kollegor”, skriver flygbolaget i ett uttalande. 

“Trots att de flesta av våra flygningar är opåverkade och majoriteten av kunderna kommer komma iväg som planerat, underskattar vi inte den effekt detta kommer att få och vi gör allt vi kan för att få de utsatta kundernas resplaner på rätt spår igen.”

Risk för strejk

British Airways påpekar att de självklart är i kontakt med de som påverkas av inställningarna och ska försöka erbjuda ombokningsalternativ där det går. Annars kommer kunderna erbjudas full återbetalning. 

ANNONS
ANNONS

Samtidigt råder stora konflikter om löner mellan flygbolaget och fackförbundet för de som arbetar på flygplatsen Heathrow i London. Beslutet om en framtida strejk väntas komma nu i dagarna.

Läs hela artikeln på Sky News.

Läs mer: Fortsatt resekaos på British Airways