En riktigt bra reseupplevelse börjar redan på flygplatsen. Det har en av USA:s mest kända flygplatser tagit fasta på när de lagom till 2025 öppnar sin första privata lyxterminal i historiska lokaler. 

ANNONS

Det handlar om en reseupplevelse utöver det vanliga när en av USA:s mest välbesökta och trafikerade flygplatser, Miami International Airport, MIA, tillsammans med The Private Suite, PS, rustar för en helt ny flygterminal – PS MIA.

Miami International Airport
Pan American Airways regionala huvudkontor vid Miamis flygplats när det begav sig. (Foto: Miami International Airport)

Lyx för kräsna resenärer

PS som ursprungligen etablerades 2017 som The Private Suite, är företaget som skapar påkostade och sömlösa reseupplevelser för den rutinerade och kräsne resenären, genom att äga och driva flygplatsterminaler.

På PS kan gästerna följaktligen njuta av lyxiga lounger och privata sviter, äta förstklassig mat och nyttja spatjänster, medan PS samordnar allt det där andra som hör resan till.

Det betyder att du som PS-medlem slipper köa och trängas och istället kan spendera timmarna innan avgång i lugn och ro. När det är dags för boarding, förs du direkt till planet med bil.

En premiumtjänst som under 2025 alltså även kommer att kunna erbjudas till MIA:s bäst bemedlade resenärer.

Miami International Airport
Lyxiga ” The Salon” på PS LAX. (Foto: Private Suite)

Historiska lokaler

Detta genom att blåsa nytt liv i det som tidigare var Pan American Airways regionala huvudkontor, vid Miamis flygplats.

ANNONS
ANNONS

Ansvarig för projektet blir den hyllade arkitekten Richard Heisenbottle som tillsammans med entreprenörer som med gedigen erfarenhet av historiskt bevarande ska hylla arvet från Pan American.

Allt enligt den standard som gäller vid restaurering och rehabilitering av historiska byggnader, skriver MIA i ett pressmeddelande, där de även välkomnar projektet.

”Vi ser fram emot att välkomna PS MIA och se förvandlingen av denna historiska byggnad. MIA är en flygplats i världsklass, så vilken bättre plats att erbjuda dessa underbara tjänster i världsklass än Pan Ams tidigare huvudkontor i Miami, epicentrum för flygindustrins guldålder”, säger Daniella Levine Cava, borgmästare i Miami-Dade County.

Miami International Airport
En privat svit innan avgång kan göra underverk för resfebern. (Foto: Private Suite)

Missa inte: Här är sommarens hetaste resmål [Dagens PS]

Miami International Airport
Varför köa och trängas i säkerhetskontrollen när du kan mysa här?(Foto: Private Suite)

Och prislappen?

För att bli fullvärdig medlem i PS behöver du årligen betala 4 850 dollar, motsvarande 52 000 kronor. Det ger dig bättre priser när du ska hyra någon av sviterna eller någon av de övriga faciliteterna.

Det går även bra att besöka PS utan medlemskap. Ett besök i den flotta loungen ”The Salon” kostar då omkring 10 000 kronor per person.

PS finns sedan 2017 på Los Angeles International Airport, LAX. Till sommaren öppnar de i Atlanta och ytterligare en flygplats i Dallas Fort Worth är planerad till nästa vår.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa mer om upplevelser och spännande resmål ? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst.

Relaterade artiklar:

Ta kurs mot extravagans – flyg i art déco-stil[Dagens PS]

Lyx på hög nivå: Nu förvandlas flygen till hotell [Dagens PS]

Fem av världens mest Instagram-vänliga resmål [Dagens PS]