300.000 svenskar drar till Gran Canaria varje år. Men solparadiset är mer än bara paella, sangria och en sällskapsresa med all inclusive. Svenska soldyrkare kan få sitt livs mat- och dryckesupplevelse under semestern, framhåller receptsajten Tasteline.

ANNONS

I artikeln, som är skriven av Dagens PS ansvarige utgivare Oskar Söderström och Anna Wikner, försäljningschef på Tasteline, poängteras att ”fler och fler insett att resmålet även kan stoltsera med högst omfattande vinlistor och en välrenommerad kockelit med förflutet från restauranger belönade med flertalet stjärnor i Guide Michelin”.

Artikelförfattarna berättar att du, som en extrabonus, tryggt kan ta en taxi till någon av de exklusiva restaurangerna på Gran Canaria, numera berikade med en och annan svensk toppkock.

Här är matkrogarna som du bara inte har råd att missa, enligt duon Söderström-Wikner:
La Aquarela på adressen Apartamentos Aquamarina, Barranco de la Verga, 35120 Patalavaca
Restaurangen har ingen stjärna än – det är ”en tidsfråga” – men får ändå betyget Michelinkvalitet. Bedårande havsutsikt erbjuds matgästerna som ibland även kan njuta till tonerna av en pianist. Tipset är att boka bord då trycket är hårt.

Taste Meson med adressen Paseo Des Las Marañuelas 1, 35120 Arguineguin
Här gäller spanska matseder, dock under ledning av en svensk stjärnkock. Vinpersonalen uppges vara experter på vin, så passa på att fråga om vilket vin som matchar din valda maträtt bäst, är rådet liksom att testa de lokalt producerade vinerna.

Restaurant 360 Bohemia Suites & Spa hittar du på Avenida Estados Unidos, 28 C.P. 35100, Playa del Inglés Gran Canaria
Här är tipset att välja avsmakningsmenyn på den fashionabla restaurangen inrymd på översta våningen i ett lyxhotell med oslagbara vyer över Maspalomasöknen och Playa del Ingles. Chefskock är Xavier Franquet del Rey från mytomspunna El Bulli och som har samarbetat med världskända kocken Michel Guérard.

ANNONS
ANNONS

GuantanamoLugar Playa de Tauro, km 75, 35138 La Playa de Tauro
Här får du, för det första, stora portioner – ingen risk för att du inte blir mätt alltså. Här kombineras ett kulinariskt arv med inslag av det klassiska 1980-talett – en högst tilltalande gastronomisk kombi för nyfikna. Vad sägs om en flamberad pepparbiff av bästa kvalitet eller oemotståndliga tapas?

Tastelines Gran Canaria-proffs, Oskar Söderström och Anna Wikner, bjuder även på ett par bonustips: Europas enda permanenta utomhusbio Moonlight Cinema och Maroa Club de Mar, som är en beachclub med smak av Västindien.