Dagens PS

Hit ska du resa 2023

Raja Ampat
Raja Ampat i Indonesien är ett paradis på jorden som lockar den äventyrlige. (Foto: Tripadvisor)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 16 nov. 2022Publicerad: 16 nov. 2022

Resplaner 2023? Guideboksföretaget Lonely Planet listar destinationerna för nästa år, och delar upp resandet i olika kategorier som till exempel mat.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Är du osäker på var du ska resa nästa år? Ett tips är då att kolla på listan som Lonely Planet har arbetat med sedan i våras, och som innefattar 30 destinationer, många lite mer okända som till exempel Guyana – inbäddat i Amazonas regnskogar.

Välj okända platser genom Lonely Planet

Med listan vill Lonely Planet göra resandet lite mer spännande, att våga ta steget ut i det okända och välja platser som Marseille, istället för resenärers favorit Paris, och Fukuoka istället för världsberömda Tokyo, berättar Lonely Planet. 

Gillar du att äta på semestern? Att besöka spännande restauranger? Då är det läge att besöka Perus huvudstad Lima – som kan skryta med att hamna i topp av världens bästa restauranger. Ett måste är givetvis signaturrätten ceviche – rå fisk dränkt i limejuice. Den som gillar street food ska bege sig till Malaysias huvudstad Kuala Lumpur – där matstånden erbjuder rätter från landets alla hörn.

Bästa korallreven

För den äventyrlige som gillar att få ut upplevelser genom sin resa ska bege sig till Indonesiens Raja Ampat – en enorm skyddad undervattensvärld – med några av världens bäst bevarade korallrev och imponerande marint liv.

Zambia klättrar upp på listan som safariland, där vilda djur som elefanter och lejon lockar besökare, som tidigare har dragit till mer kända destinationer som Sydafrika och Kenya.

Sydney lockar igen

ANNONS

En kändis som dock hänger kvar på listan är Sydney. De vackra stränderna och sevärdheter som Operahuset är oförglömliga upplevelser, samtidigt som landets medborgare är anledning nog att besöka landet eftersom deras ständiga “no stress”-mentalitet smittar av sig.

Här är hela Lonely Planet- listan.

Läs även: Sju lyxiga och snygga väskor för din nästa resa

Läs även: Så här reser du billigt på semestern

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS