Dagens PS

Sju lyxiga och snygga väskor för din nästa resa

bagage
En resa i lyxklassen kräver bagage i samma klass. Här är de snyggaste och lyxigaste väskorna för hösten ( Foto: Louis Vuitton).
Annika Menckel
Annika Menckel
Uppdaterad: 03 nov. 2022Publicerad: 03 nov. 2022

Åk tillbaka till resandets guldålder och packa elegant med höstens lyxigaste och snyggaste väskor och trunkar. Jo visst, trunkar! Reser du med tåg eller privatplan finns det ju inga restriktioner eller viktbegränsningar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En gång i tiden var det glamoröst att resa, och att resa för nöjes skull var få förunnat. Då var själva resan, oavsett om den skedde till havs, på rälsen eller uppe i luften, lika glamorös och spännande som själva målet.

Den som reste i första klass serverades gourmetmåltider och champagnen flödade. Outalade regler för klädseln gällde. För kvinnor var eleganta dräkter eller klänningar “de rigeur”, och gärna med matchande huvudbonad. 

Bekväma gympabyxor och tajts och skor var helt enkelt otänkbart för en kvinna (eller man) med självrespekt.

Mycket har dock förändrats sedan resornas gyllene dagar. Men nu när restriktionerna har lättat efter två mycket långa år av en världsomspännande pandemi, är det dags att återvända till en fantastiskt tid!

Oavsett om du älskar logotypen hos en klassisk Louis Vuitton, enkelheten hos en weekendväska eller föredrar motståndskraften hos en Rimowa i aluminium, finns det något för den mest kräsna resenären.

Bellagio 2.0 30″ Spinner Trunk

lyxväska

Mästare av italiensk diskret elegans – Bric’s. (Foto: Brics).

Företaget som är baserade vid Comosjön i norra Italien har kända beundrare och kunder som Amal Clooney och Kate Middleton (numera Prinsessan Cahtrine). 

ANNONS

Kollektionen Bellagio förkroppsligar det som  är fantastiskt med de vackra väskorna: italienskt hantverk, sublima detaljer och tillbakablickande elegans.

ANNONS

Senaste nytt

Cabin Twist, Rimowa

Rimowa

En lyxig kabinväska som rymmer det mesta – men inte väger något allt! (Foto: Rimowa).

Lätt som en fjäder, men byggd för att hålla, Rimowas väskor i aluminium är eftertraktade av goda skäl.

Men att det 124-åriga tyska märkets upptäckte den härdiga metallen var en slump – på 1930-talet förstörde en brand det mesta av materialet i Rimowas fabrik. Allt som är kvar? Aluminium.

Centenary 30″ Suitcase – Globe-Trotter

Väskor

Höjden av elegans, en väska från brittiska Globetrotter (Foto: Globetrotter).

Det brittiska bagageföretaget har funnits sedan 1897, vilket betyder att det har haft 125 år på sig att perfekta den utsökt tillverkade resväskan. Det är ingen överraskning att drottning Elizabeth enbart använder Globe-Trotter-bagage, och har gjort det sedan sin smekmånad 1947.

ANNONS

Malle Trainers – Louise Vuitton

väskor

En separat väska för gympaskor i den absoluta lyxklassen (Foto: Louis Vuitton).

Hisnande 1,8 miljoner kronor kostar trunken för sneakers från Louis Vuitton. Vi vågar påstå att den knappast är en bästsäljare.

Klassisk Duffel – T. Anthony

väskor

En klassisk duffelväska är aldrig fel (Foto: T. Anthony).

Om Rimowa visar upp det bästa av tysk bagagedesign, och Globe-Trotter det bästa av England, är T. Anthony i grunden amerikansk: chic i sin enkelhet, praktisk och hållbar, och en pålitlig tillverkare av väskor för generationer av elit med pengar.

Kabinväska för proffs – Carl Friedrik

väskor

Familjen Logans favorit, en kabinväska för reseproffsen (Foto: Carl Friedrik).

ANNONS

Som fans av Succession redan vet, är medlemmarna i TV:s mest dysfunktionella miljardärklan partiska till subtila markörer för extrem rikedom – och Carl Friedrik är familjens val för lyxiga och diskreta väskor.

Klassisk trunk i original

väskor

Inget slår högre än en trunk i original från Louis Vuitton (Foto: 1stDIBS).

En av de absolut lyxigaste och elegantaste väskorna är en trunk från Louis Vuitton. De tillverkas förvisso fortfarande på beställning, men högst i kurs står en begagnad variant – gärna från början av 1900-talet. För den som har tålamod går det att fynda på auktion.

Läs även: Därför är en väska från Hermès en bra investering

Vill du läsa mer om mode, accessoarer och design? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS