Vart du än vänder dig i världen som turist brukar det som regel finnas en utomhuspool. Vissa mer minnesvärda och spektakulära än andra. Här är fem lika unika som svalkande bassänger väl värda ett besök.

ANNONS

Badplatser kommer och går. Offentliga bassänger består. Människan älskar att simma och plaska. Allra helst då i en perfekt uppvärmd pool utomhus, som  minimerar riskerna för sand mellan tårna och ondsinta brännmaneter.

Finns där dessutom en tradition eller tillhörande ritual att utföra under badet, kanske också ett spa eller en hisnande utsikt, blir både doppet och besöket än mer intressant.

Bassänger i alla former och storlekar finner du således världen över, från det lokala badet med rostig trampolin på den skånska slätten, till det gigantiska fritidskomplexet med extra allt i den urbana storstaden som aldrig sover.

För dig som vill utforska både världen och vackra omgivningar följer här fem utomhuspooler som gör doppet till ett minne för livet.

Utomhuspool
Naturligt uppvärmda källor och isländsk natur på The Blue Lagoon. (Bild: TT)

1. The Blue Lagoon – Island

Varmt, blått vatten, vulkanisk jord och en spa-upplevelse att aldrig glömma hittar du på sydvästra Island. Här på The Blue Lagoon kan du bada i naturligt uppvärmt vatten och däremellan njuta av olika behandlingar.

ANNONS
ANNONS

Naturupplevelsen får du på köpet.

Utomhuspool
Jubilee Pool i brittiska Penzance har en spännande form och belägenhet. (Bild: Jubilee Pool )

2. The Jubilee Pool – Storbritannien

Jubilee Pool i brittiska Penzance är den största och mest hyllade utomhuspoolen i Storbritannien. Med havsvatten som värms upp på geotermisk väg är poolen den första av sitt slag i landet och en mäktig upplevelse för både stora och små simmare.

Utomhuspool
Barton Springs har lockat badglada turister sedan 1970-talet. (Bild: Barton Springs Pool)

3. Barton Springs Pool – USA

Den som befinner sig i Texas vill definitivt inte missa Barton Springs Pool. Ett av Austins mer svalkande guldkorn som ligger insprängt i sköna Zilker Parks. Här njuter du av en behaglig temperatur året om tack vare underjordiska källor.

Hit har allehanda resenärer vallfärdat sedan 1970-talet för en välgörande simtur i den tre hektar stora poolen.

Utomhuspool
En blandning av både hav och pool får du på Bondi Iceberg Pool i Sydney. (Bild: Facebook/Bondi Iceberg)

4. Bondi Iceberg Pool – Australien

Inramad av Australiens vågor väntar Bondi Iceberg Pool i Sydney. En naturnära upplevelse som tar utomhuspoolen till en ny nivå och även inbjuder till ett och annat kodak-moment.

Utomhuspool
Redo att vidga dina vyer i ordets rätta bemärkelse? Då är Marina Bay Sands det självklara valet. (Bild: Marina Bay Sands)

5. Marina Bay Sands – Singapore

En spektakulär utsikt och en infinitypool värd sitt namn finner du på Marina Bay Sands Hotel i Singapore.

ANNONS
ANNONS

Som en vidsträckt oas vilar poolen på tre stycken skyskrapor ett femtiotal våningar upp, med havsviken Marina Bay nedanför. Häftigare än så blir det inte.

Läs även: Time: Världens femtio bästa platser – en är i Sverige [Dagens PS]

Läs även: De tio mest populära resmålen 2022 [Dagens PS]