När Tripadvisor bad sina resenärer att lista de bästa resmålen just nu dök såväl traditionella charterorter som outforskade lokala pärlor upp. Här är tio av de mest populära resmålen 2022.

ANNONS
resmålen
Nästan alla har någon gång besökt Mallorca. Nästan alla återvänder. (Bild: Pixabay)

1. Mallorca – Balearerna, Spanien

Mallorca är medelhavspärlan på vid Spaniens sydöstra kust som de flesta någon gång besökt, men framförallt gärna återkommer till. Med ändlösa stränder, en spektakulär bergskedja, shopping i världsklass och ett rikt utbud av restauranger och barer är det framförallt en ö som har något för alla.

Resmålen
Redo för ett äventyr med pyramider och kameler? Då är Kairo resmålet för dig. (Bild: Pixabay)

2. Kairo – Egypten

Trots att Kairo osökt för tankarna till pyramider och artefakter är det samtidigt en av de största städerna i Mellanöstern och ett modernt metropol med mycket nöjen.

Som en stad med rik kultur och historia kan Kairo erbjuda allt från kamelridning, dagsturer till pyramiderna i Ghiza och kryssningar längs Nilen. Du väljer!

resmålen
Den grekiska ön Rhodos är en riktig klassiker i semestersammanhang. (Bild: Pixabay)

3. Rhodos – Grekland

På Egeiska havets östra kant hittar du den vackra ön Rhodos. Hit har svenska semesterfirare vallfärdat i åratal för att njuta av sol och bad i turkost vatten.

Här bakom en stadsruin döljer sig också en medeltida stad med samma namn och massor av restauranger, barer och butiker att utforska. Från Rhodos stad avgår även ett antal båtar varje dag att uppleva ön från.

resmålen
I mexikanska Tulum finns både mayaruiner och milsvida stränder. (Bild: TT)

4. Tulum – Mexico

Den som vill uppleva både mexikansk matlagning och mayaruiner hittar det i den muromgärdade staden Tulum i Mexico.  Här väntar utöver arkeologiska fynd även tempel och milsvida sandstränder. Kanske slår du även runt på ett glas av den lokala drycken mescal.

ANNONS
ANNONS
Resmålen
Obegränsat med utsiktsplatser finner du i Dubrovnik. (Bild: Pixabay)

5. Dubrovnik – Kroatien

Dubrovnik och Kroatien är resmålet mellan Adriatiska havet och Dinariska Alperna som ökat stort i popularitet under de senaste åren. En pittoresk gammal  stad med vacker natur, kristallklart vatten och utsiktsplatser som får de flesta att tappa andan.

resmålen
Partydjuret inom dig kommer att blomma ut på Ibiza. (Bild: Pixabay)

6. Ibiza – Balearerna, Spanien

Ibiza är partyön med extra allt som utöver ett nattliv utan motstycke kan erbjuda ett femtiotal stränder för vattensport och lek, tillsammans med restauranger, barer och beachclubs.

Här gör man med fördel även ett besök i Ibizas gamla stad som i dag är listad hos UNESCO.

resmål
Solen stad heter egentligen Natal och ligger på den brasilianska kusten. (Bild: TT)

7. Natal – Brasilien

Vid mynningen av floden Potengi på den brasilianska kusten ligger staden Natal, även kallad ”solens stad”. Här finner du utöver ett ljuvligt semesterklimat och magiska sandstränder ett antal naturliga pooler och korallrev som nås med båt.

I Serengetis nationalpark väntar både giraffer och elefanter. (Bild: TT)

8. Arusha – Tanzania

Alla som någonsin drömt om safari och ett afrikanskt äventyr, rekommenderas härmed att boka en resa till Arusha i Tanzania. En förtrollande oas perfekt lämpad för både stora och små äventyr, från klättring och vandring till en tur genom den världsberömda nationalparken Serengeti.

Vulkanstaden Göreme måste helt enkelt upplevas. (Bild: TT)

9. Göreme  – Turkiet

Sprungen ur en vulkanisk klippa, utgör den turkiska staden Göreme ett äventyr i sig. Här hittar du även en nationalpark med samma namn och fornlämningar från 1000-talet. Ett annorlunda resmål och en solklar favorit bland världens backpackers som helt enkelt måste upplevas.

ANNONS
ANNONS
Resmålen
Magiska vyer att dö för i Santorini. (Bild: TT)

10. Santorini – Kykladerna, Grekland

Om du någon gång beundrat Santorinis klippor, glittrande vatten och särpräglade hus från ett vykort kan Dagens PS meddela att de är som allra vackrast live, på plats.

Hit reser du för att insupa episka solnedgångar från första parkett, strosa runt bland idel färgglada hus eller bara promenera längs stranden. Magiskt? Javisst.

Vill du läsa mer om de drömmigaste resmålen 2022? Besök Tripadvisor och låt dig inspireras här!

Läs även: Sex skäl att välja Kroatien i sommar [Dagens PS]