Har du ännu inte bokat sommarens semester kan du inspireras av Time Magazines lista över världens 50 bästa platser, 2022. Läs vidare för att se vilken svensk stad som, förvånansvärt nog, kom med på listan.

ANNONS

Listan bestämdes av tidskriftens internationella nätverk av korrespondenter. Syftet med sammanställningen är att belysa de platser som erbjuder “nya och spännande upplevelser” för besökare.

Time har uppmärksammat både kända turistställen och mindre exploaterade smultronställen. Gemensamt har städerna att de “växer och blomstrar”, med ett fokus på hållbarhet och utveckling.

Nordamerika

I USA listar Time bland annat städerna Portland, Oregon, San Francisco och Miami. Även Detroit är med på listan, som på senare år fått en rejäl comeback.

Städer i Kanada som uppmärksammas är Toronto och Tofino.

San Fransisco är en av de städer i Nordamerika som Time valt att uppmärksamma. (Foto: Unsplash)

Sydamerika

I år valde Time att lyfta den bergiga staden Salta, i Argentina, och byn El Chaltén. Även Rapa Nui, mer känt som Påskön, är med på listan.

ANNONS
ANNONS

De större sydamerikanska städerna som uppmärksammas inkluderar Bogotá, i Colombia, och São Paulo, i Brasilien.

time
Påskön är en av världens häftigaste platser, enligt Time. (Foto: Unsplash)

Asien-Stillahavsregionen

Time listar även städerna Kerala och Ahmedabad i Indien, och den japanska ön Kyushu. Sydkoreas huvudstad Seoul uppmärksammas också, såväl som indonesiska provinsen Bali.

I Australien lyfter man Stora barriärrevet och staden Fremantle, och i Nya Zeeland staden Queenstown.

Kerala, i Indien, är enligt Time definitivt värt ett besök. (Foto: Unsplash)

Mellanöstern

I år väljer Time att belysa Qatars huvudstad Doha, för att staden kommer arrangera VM i december. Ras Al Khaimah, i Förenade Arabemiraten, är också med på listan.

Qatars huvudstad Doha uppmärksammas av tidskriften. (Foto: Unsplash)

Afrika

Afrikanska städerna Nairobi och Kigali uppmärksammas i år, såväl som Sydafrikas Franschhoek, känt för sina vingårdar. Zambias och Zimbabwes nationalparker rekommenderas också.

Nairobi är en av städerna i Afrika som listas. (Foto: Unsplash)

Europa

I Storbritannien lyfter Time det vackra grevskapet Devon och staden Portree, på ön Isle of Skye. 

ANNONS
ANNONS

Franska Marseilles kommer också med på listan, och Spaniens Valencia. I Köpenhamn uppmärksammar man huvudstaden Köpenhamn och i Sverige väljer Time att lyfta staden Skellefteå.

Time lyfter fram svenska Skellefteå och motiverar valet med att den ”pittoreska svenska staden” utstrålar en ”obestridlig värme”. Tidningen lyfter även ”Wood Elite Hotel” som en sevärd attraktion. (Foto: Jan Norrman)

I Italien listas regionen Kalabrien och i Grekland staden Thessaloniki. Även portugisiska regionen Alentejo och Turkiets huvudstad Istanbul finns med på årets lista.

Istanbul, i Turkiet, är en av världens bästa platser enligt Time. (Foto: Unsplash)

Se hela listan och läs motiveringarna på Time.

Läs mer: De tio mest populära resmålen 2022