Dagens PS

"Succession" och "Ted Lasso" storvinnare på Emmygalan

Emmy
Skådespelarna bakom succéserien "Succession" tog emot Emmyn för bästa dramaserie inatt. (Bild: TT)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 13 sep. 2022Publicerad: 13 sep. 2022

Succén blev total för HBO Max maktdrama “Succession” när Emmygalan gick av stapeln i natt. Detsamma kan sägas om “The White Lotus” och Apple TV+ “Ted Lasso”, som även de briljerade, skriver Reuters. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den 74:e Emmygalan i ordningen blev utan tvekan en fjäder i hatten för streamingjätten HBO Max som tog hem priser för både “Succession” och “White Lotus”. Två vitt skilda serier som tog hem fyra respektive fem Emmys.

“White Lotus” är den lika svarta som underhållande dramakomedin om den exklusiva resorten med samma namn, där få saker tycks vara vad de förefaller vara.

En av de mer hyllade karaktärerna i serien spelas av Jennifer Coolidge, som också erhöll en Emmy för bästa skådespelare. Så även hennes kollega Murray Bartlett som spelar den minst sagt neurotiske hotelldirektören i serien.

Emmy

Jennifer Coolidge, vann en Emmy för sin biroll i dramakomedin “The White Lotus”. (Bild: TT)

Emmy för bästa dramaserie

“Succession” är familjedramat om den rika och skrupelfria familjen Roy som fortsätter att fängsla tittarna. I år erhöll serien det prestigefyllda priset för bästa dramaserie, vilket de även gjorde under 2020.

Storslam blev det även för Apple TV+ dramakomedi “Ted Lasso”, som även den erhöll fyra Emmys, däribland priset för bästa komedi för det andra året i rad.

Emmy

Jason Sudeikis spelar huvudrollen i komediserien “Ted Lasso” som kammade hem fyra Emmys under måndagens gala. (Bild: TT)

ANNONS

Jason Sudeikis som spelar den karismatiske tränaren Ted Lasso i serien om det brittiska fotbollslaget vann också pris för bästa skådespelare i en komediserie. Hans kollega Brett Goldstein, som spelar en av Lassos mer avdankade fotbollsadepter vann i sin tur pris för bästa biroll, skriver Reuters.

Under Emmygalan hyllades även den sydkoreanska thrillern “Squid Game”. En dystopi signerad Netflix som under förra året slog igenom hårt på sociala plattformar, inte minst bland barn och ungdomar.

En lista över vinnarna i sin helhet finner du här!

Läs även: Bristen på storfilmer pressar filmindustrin

Läs även: Gamla filmer på bio: Avatar, Rogue One och Spiderman

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS