Exklusiva viner för nära 6 miljoner kronor har stulits från ett hotell i Bourgogne. Polisutryckningen ledde till en dramatisk biljakt. I sitt försök att undkomma den franska polisen kastade tjuvarna några av dyrgriparna mot de efterföljande poliserna.

ANNONS

Ägaren till välkända Domaine de Rymska, ett lyxigt Relais & Château-hotell söder om Beaune, väcktes mitt i natten av att larmet gick. Enligt den lokala tidningen Le Journal de Saône-et-Loire var polisen snabbt på plats.

Tjuvarna flydde från polisen med stöldgodset i sin skåpbil. I den efterföljande biljakten, som ledde till södra delarna av Lyon, kastades flera av de exklusiva vinflaskorna mot poliserna i ett misslyckat försök att bli av med förföljarna.

Biljakten fick ett abrupt slut då tjuvarnas skåpbil till slut krockade med en betongbarriär, och de flydde vidare till fots.

Dubbelt drabbad

För den prövade ägaren till Domaine de Rymska var det dessutom andra gången som hotellet drabbades: viner för över 2 miljoner kronor stals bara ett par dagar tidigare. Sammanlagt försvann exklusiva gran cru-viner för nära 6 miljoner kronor. Det är oklart om inbrotten var relaterade.

Den franska polisen har även fått ett något mer udda fall att utreda med anknytning till vinbranschen. Den berömda champagnefirman Moët & Chandon blev nyligen bestulna på 14 får, rapporterar tidningen L’Union. Fåren används som en del i den ekologiska omställning som firman gör i sina vingårdar.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Svindyra bluffviner avslöjade av italienska polisen