Nu kan drömmen om ett eget ställe i Toscana bli verklighet. Egendomen San Casciano In Val Di Pesa är nämligen till salu. Dessutom ingår en mindre vingård för den som vill dricka sitt eget vin. Den enda haken skulle möjligen vara prislappen.

I hjärtat av distriktet Chianti Classico ligger den nästan overkligt vackra egendomen San Casciano In Val Di Pesa. Med sitt fantastiska läge mindre än en halvtimme med bil från Florens, erbjuds en köpare allt man rimligen kan önska sig enligt mäklaren Christie’s International Real Estate.

Den blivande ägaren får säkert mycket att berätta om för sina gäster. Egendomen har nämligen en historik som sträcker sig ända till 1200-talet. Gott om plats erbjuds också; 1.900 kvadratmeter topprenoverad boendeyta fördelat på ett flertal byggnader borde räcka långt.

Källa: Christie International Real Estate

Framställa egen Chianti Classico

På tomtens 5 hektar ryms också en etablerad vingård för den som vill framställa sin egen Chianti Classico. Och sysslolös behöver man verkligen inte oroa sig för att bli – tre pooler, fyra formella trädgårdar med namn som Giardino Secreto (hemliga trädgården) och Parco Romantico (romantiska parken), lekplatser, bordtennis och mycket annat erbjuds.

ANNONS
ANNONS

Den kända holländska konstnären Karel Appel tillhör en av de föregående ägarna, och ett av hans verk – Hästen – finns att beundra i en av trädgårdarna. Naturligtvis finns även klassiska statyer, marmorfontäner, ett historiskt kapell från 1647, olivlundar och en egen skog på ägorna.

Källa: Christie International Real Estate

Och så var det det här med priset. För den som tvekar inför att betala begärda €12.700.000 (motsvarande 132.000.000 kronor) finns lösningen att dela med någon. Det finns en option att köpa fastigheten i två delar, med ett pris på €8.800.000 respektive €3.900.000.

Läs mer: Lyxslott till salu – inklusive ekologisk vinodling