Dags att sadla om eller byta båten mot en rejäl sommarstuga? Ett omsorgsfullt renoverat château med anor från 1600-talet och 15 hektar ekologisk vinodling är till salu i franska Entre-Deux-Mers.

annons
annons

Cirka en timmes bilfärd från Bordeaux ligger det åtråvärda objektet som precis blivit till salu. Egendomen innehåller tre separata boenden, och har haft ekologiskt certifierade vingårdar i 10 år.

Den avskilda och privata egendomen bjuder på en huvudbyggnad med 7 sovrum, dessutom två separata gästboenden.

”Förutom byggnadernas kvalitet, så är den sanna lyxen det avskiljda läget. Det är helt privat, utan insyn eller buller”, säger Alexandra Ciechomski, slott- och vingårdsspecialist hos mäklaren Coldwell Banker till tidningen Decanter.

Övervägande europeiska spekulanter

Förutom det avskiljda läget erbjuder egendomen en borggård från 1600-talet, en 18 meters pool, terasser och ett 500-årigt cederträd.

Naturligtvis finns ett dedikerat spa med bastu, hammam och jacuzzi – skön avkoppling efter en jobbig dag i vingården. Det begärda priset motsvarar cirka 75 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Ciechomski berättar att efterfrågan på just vinproducerande egendomar numera huvudsakligen kommer från franska och andra europeiska spekulanter, där kineser tidigare utgjorde en stark grupp.