Weingut Leth är familjeföretaget som i femton år försett svenskarna med krispiga vittviner från Österrike. Nu lanseras nykomlingen Leth Riesling Selection, ett perfekt pratvin till fredagsmyset.

ANNONS

Det började med en Grüner Veltliner 2007. Sedan dess har Leths sortiment utökats och tagit en självklar plats på den svenska vinhyllan, mycket tack vare sin mångsidighet och pigga syra. Det är också viner som vunnit otaliga priser och utmärkelser genom åren.

Bakom de populära vinerna står Franz och Barbara Leth , som under 1960-talet startade upp vineriet.

Idag drivs familjeföretaget av Franz junior, den tredje generationen Leth, som likt sina förfäder har som mål att tillverka förstklassiga viner av druvorna Grüner veltliner och Riesling.

Leth

Frisk och fruktig Riesling

Ett bra exempel på det är nytillskottet Leth Riesling Selection som från och med idag blir en del av Systembolagets fasta sortiment.

Ett fräscht vitt vin som precis som sina föregångare passar lika bra till späda primörer som färska skaldjur eller en aperitif på tu man hand.

Smaken är frisk och bär fruktiga inslag av gula äpplen, persika och päron, liksom en ton av citrus och kryddor. Sammantaget ett prisvärt och (Leth)drucket vin med mycket karaktär.

ANNONS
ANNONS

Eftersom vinet eftersom vinet genomgått en gedigen certifiering är det även ett hållbart val ur miljösynpunkt.

Läs även: Tre nyanser av rött från episk filmregissör [Dagens PS]

Läs även: Tredje gången gillt för prisbelönt kändisvin [Dagens PS]