En flaska Côtes-du-Rhône sitter aldrig fel. Den uppfattningen är det uppenbarligen många som delar – vinerna från området säljer som aldrig förr. Utbudet på Systembolaget med viner från Rhônedalen för strax över hundralappen är också omfattande. Men vilket vin ska man välja? 

ANNONS

Ett bra tips är Veckan vinfynd M. Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône 2019. Vinet kommer från topproducenten M. Chapoutier i den lilla staden Tain l’Hermitage, belägen längs floden Rhône i Frankrike. 

Sedan slutet av 1980-talet har företaget varit en föregångare och stark förespråkare för ekologisk och biodynamisk odling. Vinfirman äger idag drygt 200 hektar vinodlingar, fördelat på ett flertal appellationer i Rhône.

Flest viner med högsta poäng

Att firman håller en hög kvalitet bevisas av att ingen har fått fler 100-poängare av amerikanska tidningen Wine Spectator än Michel Chapoutier. Visserligen för viner i betydligt högre prislägen, men med Belleruche Côtes-du-Rhône bevisar man att även mer tillgängliga viner håller en hög nivå.

M. Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône 2019

Côtes-du-Rhône, Frankrike, Ekologiskt, Nr 75764, 129:- Beställ här

Omdöme Härlig, ung, kryddig och nyanserad smak med inslag av björnbär, örter, hallon och peppar. Ett relativt fylligt vin med bra balans mellan strävhet och syra.

Vinet är framställt av druvsorterna Grenache och Syrah från egna ekologiska vingårdar. Vinet är lagrat i betong- och rostfria kärl, med syftet att lyfta fram vinets frukt- och kryddighet.

ANNONS
ANNONS

Belleruche Côtes-du-Rhône är ett bra matvin till mer smakrika rätter med sin unga, nyanserade och fruktiga karaktär. Gott till många av höstens rätter, gärna med svamp som ingrediens.

<< Vecka 44 Veckans vinfynd Vecka 50 >>