Veckans sommardrink är en vuxen och läcker Espresso Martini, perfekt efter middagen så här på sommaren. Läs om Master Blender Mathias Tönnessons bästa tips på hur man lyckas med drinken!

ANNONS

Vad passar bättre än att avsluta en härlig sommarmiddag med en riktig god efterrättscocktail. Espresso Martinin ”uppfanns” i London på slutet av 80-talet av bartendern Dick Bradsell efter en känd fotomodell beställde en cocktail med önskan att den skulle ”wake me up and f**k me up forever”.

Hans idé blev då kombinera ihop en smakrik vodka, kallt espressokaffe, kaffelikör och lite sötma, som han sedan skakade upp med ett härligt skum serverat i ett cocktailglas.

Mathias Tönnessons tips är att blanda ihop hela cocktailen innan middagen och kyla ner den i kylen. När det sedan är dags för den är det bara ta fram din kylda cocktail, skaka upp den och servera. Voilà, den perfekta efterrättsdrinken!

Recept Espresso Martini


Ingredienser:
4 cl Purity Vodka
2 cl kaffelikör
3 cl kallt espressokaffe
0,5 cl sockerlag
Kaffebönor för dekoration
Is

Gör så här:
1. Brygg din Espresso och kyl den väl.
2. Gör ditt sockerlag med en del socker, en del vatten. Kyl väl.
3. Kombinera ihop din Purity Vodka med de andra kylda ingredienserna och sätt blandningen i kylen. Smaka av.
4. När det är dags att servera fyll din shaker med is, häll i blandningen och skaka, skaka, skaka in minst 30 sekunder så då får ett härligt skum.
5. Servera i ett cocktailglas och dekorera med kaffebönorna.

ANNONS
ANNONS

Läs mer om Purity på deras hemsida.

Läs mer: Trevligaste krogarna i norra Bohuslän – Dagens PS