Befinner du dig i norra Bohuslän i sommar har du tur – här finns nämligen gott om trevliga och riktigt schyssta krogar. Läs om våra bästa tips och inspireras!

ANNONS

Petersons krog

Petersons krog på Käringön prisades Årets Hjärtekrog av White Guide 2017, som skriver, ”För att med aldrig sinande entusiasm och stor charm i över tjugo år förverkligat våra drömmar om äkta skärgårdsgemyt. Här är det gött att vara!” Petersons serverar lunch hela sommaren från 12, och middag från 17. Man kan också bo på deras vandrarhem som ligger i direkt anslutning till krogen.

Foto: Wikimedia Commons

Tant Anton

Nu kan vi snacka gott käk. På Tant Anton i Kungshamn ligger maten i fokus, med fusionrätter som tonfisk teriyaki, friterad maki och latino skagen. ”Det är svårt att leva upp till en kall öl på en taverna i Medelhavet, den där kebaben på bakgatan i Istanbul, de där färska räkorna på klipporna i Bohuslän eller den där grillade biffen på en plaststol i San Fernando”, skriver de på hemsidan. ”Nu hoppas vi att ni kan få med er ett eget minne här från Tant Anton.”

Bryggan Fjällbacka

Bryggan Fjällbacka är ett gastrohotell som ligger med det absolut bästa läget i västkustpärlan Fjällbacka. Här erbjuds 10 härliga hotellrum tillsammans med flera olika restaurangkoncept. Bryggan Café och Bistro serverar en bistromeny hela dagen och är det perfekta stället för morgonkaffet vid bryggkanten, eller varför inte en öl till solnedgången.

Foto: Bryggan Fjällbacka

Skäret

Befinner du dig i Bohuslän i sommar och vill satsa på åtminstone en riktigt fin middag, då måste du besöka Skäret. Restaurangen ligger precis i början av den kända Smögenbryggan och erbjuder perfekt utsikt över Smögens hamninlopp. Här lagas och bakas allt från grunden med lokala råvaror som utgångspunkt. Skäret drivs dessutom av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015 och vinnaren av Kockarnas Kamp 2018.

Foto: Skärets Krog

Brygghuset 

Brygghuset i Fiskebäckskil är skärgårdskrogen för de som kräver det där lilla extra. Restaurangen ligger mitt bland saltdoften, tångdoften och vågorna, precis vid havet. Krogen har ett uppenbart fokus på fisk och skaldjur, men med ett inslag av Frankrike. Utöver krogen finns en whiskeybar som definitivt är värd att prova.

ANNONS
ANNONS

The Barn

Ännu en pärla i Smögen. The Barn serverar amerikansk mat på ett närproducerat svenskt vis. Det kan lätt bli lite övermäktigt med all fisk och skaldjur, och då kan det vara dags för ett besök hit. På The Barn är atmosfären avslappnad och drinkarna kalla. Här kan du beställa hamburgare vid namn Svinet och Prästen, och avsluta med en salted caramel milkshake. Smaskigare blir det inte.

Foto: The Barn

Läs mer: Väderöarna – Sveriges mest otillgängliga idyll