Veckans röda heter Jean Vidérue Châteauneuf-du-Pape och stammar från vindistriktet med samma namn i södra Rhônedalen. Ett kraftfullt vin med välbalanserad och fyllligt kryddig smak som Dagens PS gärna grillar tillsammans med i sommar. 

ANNONS

Jean Vidérue Châteauneuf-du-Pape är produkten av handskördade Grenachedruvor som blandats med 5 procent vardera av Mourvèdre och Syrah. Med sina rötter i den välkända vinregionen Châteauneuf-du-Pape är det ett vin som håller vad det lovar i förhållande till både prislapp och kvalitet.

För dig som hyser ett stort vinintresse kan det även vara bra att veta att det är ett vin med en kraft och koncentration som kan lagras upp till tio år under rätt förhållanden.

Kryddigt och pepprigt

Den kryddiga och nyanserade smaken bär inslag av björnbär, plommon och jordgubbar som tillsammans med bitande tanniner borgar för en spännande vinupplevelse.

Smakmässigt bär Jean Vidérue Châteauneuf-du-Pape också spår av både peppriga och örtiga toner som gör det till en utmärkt parhäst till det mesta du lägger på grillen i sommar. I likhet med andra kraftfulla viner visar det sig även från sin bästa sida tillsammans med ostar och krämiga rätter, som till exempel potatisgratäng eller risotto.

Du som gillar vilt serverar det med fördel ihop med välkryddat lamm eller annat rött kött. Sammanfattningsvis en vinnare med mycket karaktär som möter upp det mesta i matväg och sätter guldkant på sommarmånaderna vid grillen.

Tips! Jean Vidérue Châteauneuf-du-Pape är ett vin som vinner på att luftas. Gärna minst en halvtimme innan du har tänkt servera.

Jean Vidérue Châteauneuf-du-Pape

ANNONS
ANNONS

Jean Vidérue Châteauneuf-du-Pape är en del av Systembolagets beställningssortiment.

Läs även: Fyra roséviner som gör sommaren komplett [Dagens PS]

Läs även: Dyrare än någonsin att fira midsommar [Dagens PS]