Dagens PS

Tjeckisk miljardär köper slott för 462 miljoner

Miljardär
Chateau du Marais har nyligen förvärvats av den tjeckiske miljardären Daniel Kretinsky för 462 miljoner. (Bild: Dourdan Tourisme)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 02 sep. 2022Publicerad: 02 sep. 2022

Vad är egentligen ett rimligt pris för ett franskt slott? För den tjeckiske miljardären Daniel Kretinsky är det 43 miljoner dollar. Då ingår även en park och en 550 meter lång spegelsjö, rapporterar Bloomberg. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Slottet i fråga heter Chateau du Marais och har enligt Bloomberg förvärvats från en fransk aristokratisk familj. Här, i Val-Saint-Germain, en bit utanför Paris planerar miljardären Daniel Kretinsky att bygga ett lyxhotellkomplex. Något som även väntas komma staden till del.

En investering som den tjeckiske affärsmannen ska ha gjort tillsammans med Jiri Smejc, vd för Czech investment group, som ägs av miljardärfamiljen Kellner. Detta enligt en av Kretinskys talesmän som säger att prislappen på 43 miljoner dollar, motsvarande 462 miljoner kronor ska delas lika mellan de två affärsmännen.

Miljardär Det ståtliga slottet rymmer en ståtlig park och en lång spegelsjö. (Bild: Dourdan Tourisme)

Ett slott för miljardärer

Daniel Kretinsky driver och äger energikoncernen EPH och är även verksam inom ett antal andra projekt. Däribland Casino Guichard-Perrachon SA och den franska affärstidningen Le Monde.

Förvärvet av Chateau du Marais ger Kretinsky tillgång till ett av de finare exemplen på Ludvig XVI-arkitektur fördelat på flera byggnader. Ägorna inkluderar även en spektakulär spegelsjö om 550 meter och en elegant park i engelsk stil, skriver Bloomberg. 

Flott ska det vara.

Läs även: Brad Pitt köper slott för 400 miljoner kronor

Läs även: Sagoslott i Frankrike och Italien – köp, hyr, besök

ANNONS
ANNONS
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS