Systembolaget släpper ett antal intressanta viner i sitt Tillfälliga sortiment den 3 november. Det går nu också att beställa vinerna för den som inte råkar bo i närheten av en lagerförande butik.

För den vinintresserade finns ett antal spännande viner i Systembolagets nya släpp av viner i Tillfälligt sortiment. Vinerna finns i begränsat antal, så det kan gälla att passa på om man vill fylla på vinförrådet.

Sedan en tid tillbaka går det nu också att beställa viner från det Tillfälliga sortimentet. Det gör det betydligt enklare att få tag på det du söker, men innebär också att de populäraste vinerna kan ta slut snabbt.

Dyrgrip från Argentina

Bland vinerna som släpps kan nämnas Roda I 2015 från Rioja för 459:-. Det här är ett mycket välgjort och balanserat vin, och dessutom från en toppårgång. Dessutom släpps Roda 2016 för 289:-, även det ett mycket bra vin.

Om man vill prova vad Argentina kan åstadkomma när det gäller toppviner, släpps Nicolas Catena Zapata 2016 för 748:-. Det är ett vin som till största delen är gjord av Cabernet Sauvignon, även om ’nationaldruvan’ Malbec står för 30% av blandningen.

Förutom flera intressanta röda viner från Bourgogne, Piemonte, USA och Australien släpps även ett antal vita viner som kan locka.

ANNONS
ANNONS

För den som vill servera sina gäster något oväntat, kanske en flaska Niepoort Coche 2018 kan vara något? Det är en vit portugis från Douro för 559:- med höga betyg, med den för de flesta okända druvblandningen Rabigato, Códega do larinho, och Arinto. 

Läs mer: Godisvecka – Penfolds Grange i nya släppet