Ett sällsynt och bortglömt fat whisky med trettio år på nacken har sålts för mer än en miljon pund på en onlineauktion i vad som sägs vara ett nytt världsrekord, rapporterar The Daily Mail.

ANNONS

Uppståndelsen var stor när världens whiskyentusiaster samlades under helgen för att lägga ett bud på ett trettio år gammalt fat med 374 liter whisky.

Rekorddyr whisky

Fatet som ursprungligen destillerades på The Macallan under 1988 ska enligt uppgift ha varit bortglömt under ett antal decennier innan det under söndagen klubbades för rekordsumman en miljon pund.

Ett historiskt pris som slår det tidigare världsrekordet i dryckessammanhang från 2021 med hästlängder. Den gången en sherry som inbringade 439 000 pund på Bonhams, skriver The Daily Mail.

Bakom onlineauktionen står auktionshuset Whisky Hammer som knappast ångrar att de förmedlat den unika whiskyn.

”Att stöta på ett fat av den här åldern, kvalitet och storlek är enastående i sig, förstärkt av det faktum att vätskan destillerades på The Macallan, vilket återspeglas i den globala uppmärksamhet som fatet har dragit till sig”, säger Daniel Milne, medgrundare och vd på Whisky Hammer.

ANNONS
ANNONS

För de som undrar vem som numera är stolt ägare av det omtalade whiskyfatet och även innehar ett nytt världsrekord kan Dagens PS meddela att det rör sig om en privatperson i USA.

Läs även: Innovation med näsa för whisky [Dagens PS]