Är du på besök i Halland och behöver tips på ställen att äta? White Guide har samlat ihop Hallands tio bästa restauranger, som består av både mysiga pizzerior och trevliga fiskrestauranger vid havet. 

ANNONS

Spiseriet

På Johnssons gård utanför Varberg ligger restaurang Spiseriet, som fokuserar på unika smakupplevelser och de bästa råvarorna från runt om i Halland. Här gör man allt för att skapa den där perfekta smaksensationen, man picklar och steker, röker och syrar – en komplett gastronomisk upplevelse helt enkelt. 

halland
Spiseriets härliga atmosfär. (Foto: Spiseriet)

Johns Place

Johns Place ligger mitt på Apelvikens strand, och här glömmer man nästan bort att man är i Sverige. Att restaurangen blivit omåttligt populär är inte svårt att förstå, med tanke på läget, maten och det fantastiska engagemanget från personalen. Maten tillagas över öppen eld och menyerna är säsongsanpassade. Längtar du till Kalifornien men inte kan ta dig dit är Johns Place ett utmärkt alternativ. 

halland
Johns Place bjuder på stark mysighetsfaktor. (Foto: Johns Place) 

Joels brygga

Vid fiskelägret Träslövsläge ligger Joels brygga, och här utlovas äkta havskänsla. Fokuset ligger på miljön, havet och riktigt bra råvaror. På menyn finns färskfängad fisk som fångats lokalt och tillagas med hjärta och själ. Även tillbehören kommer från trakten. Joels brygga är det perfekta stället för dig som är sugen på en somrig middag med vitt vin och färsk fisk.  

Restaurang Äng

Restaurang Äng ligger vid Ästad Vingård, som dessutom är ett hotell. Här kommer råvarorna från skogarna, sjöarna, och ängarna runtomkring. På menyn finns fantastiska avsmakningsmenyer som går i harmoni med naturen och anpassas efter säsong. Boka bord och övernatta, och kläm in ett spabesök när du väl håller på. 

hallands bästa restauranger
På Ästad Vingård plockar man grönsakerna i den egna gården. (Foto: Ästad Vingård)

Lilla Napoli

Älskar du riktigt god pizza och befinner dig i Halland har du otrolig tur. Lilla Napoli är en av Sveriges bästa pizzerior. Här serveras äkta napolitansk pizza på ett opretentiöst och avskalat sätt. Byggnaden brukade vara bensinmack, och inne hänger italienska reklamaffischer. Glöm dock inte att boka degen långt i förväg, stället är omåttligt populärt.

Stedsans in the woods

Stedsans in the woods har både besökts av Wall Street Journal och New York Times. Restaurangen låg tidigare i Köpenhamn men nu har man flyttat ut i skogen för att bjuda på en matupplevelse utöver det vanliga. På sin hemsida skriver Stedsans att man tror strakt på att lyx, hållbarhet och välmående går hand i hand, vilket man vill visa sina gäster. Sugen?

hallands bästa restauranger
Maten på Stedsans in the woods. (Foto: Stedsans)

Tiraholms Fisk

Tiraholms Fisk serveras färsk och rökt fisk, allt fångat i Bolmens rena vatten med miljövänliga fiskeredskap. Fisken går också att köpa i den trevliga gårdsbutiken, om man inte vill njuta av måltiden i den sommaröppna fiskrestaurangen förstås. Restaurangen bjuder gäster på en personlig atmosfär och utsökta fiskrätter.  

Skrea Matbruk

Skrea Matbruk serveras äkta italiensk mat – hemgjord pasta, nybakad foccacia och mustiga såser. Vinlistan är eftertänksamt utvald. Restaurangen ligger högst upp på Skrea Backe och bjuder gäster på en enastående utsikt över vinodlingen och åkrarna. Längtar du till Italien är Skrea Matbruk ett måste. 

hallands bästa restauranger
På Skrea Matbruk får du en äkta smak av Toscana. (Foto: Skrea Matbruk)

Söderfamiljen

Söderfamiljen är ett litet familjärt ställe som fokuserar på tre enkla saker – gott käk, något gott att dricka och framförallt härligt sällskap. Menyn ändras ständigt och varierar efter säsong och humör. Här är kärleken till mat uppenbar, och fikat serveras varmt direkt från ugnen.

ANNONS
ANNONS

Ocean Hotel

Ocean Hotell har du havet som närmsta granne, och den tillhörande restaurangen är både prisbelönt och mycket populär. Menyerna är säsongsanpassade och baseras på lokalt producerade råvaror. Restaurangen har öppet året om, men på sommaren öppnas terassen för glada sommargäster. Atmosfären är oslagbar. 

Läs om fler tips på restauranger i Halland på Visithalland.com.

Läs mer: Här bor du bäst på besök i Halland – Dagens PS