Landskapet Halland erbjuder turister en guldgruva av hotell i toppklass. Vi listar favoriterna för en oförglömlig Hallandssemester.

ANNONS

Tjolöholms Allmogeby

Mellan Tjolöholms slott och Kungsbackafjorden ligger Allmogebyns pittoreska boenden. Detta är det perfekta boendet för dig som inte gillar hotell. När du stiger in i parhusen är det som att kliva rakt in i en tavla av Carl Larsson. Här finns himmelsängar, vackra snickerier, och gamla kakelugnar. Dessutom får man en enastående utsikt över Kungsbackafjorden.

halland
Tjolöholms vackra parhus. (Foto: Tjolöholm)

Stedsans in the woods

Stedsans in the woods ligger mitt i hallandsskogen. Här får du en rejäl naturupplevelse och chansen att komma bort från den tråkiga vardagen. Inredningen är enkelt skandinavisk och den fantastiska maten lagas över öppen eld. Rummen har dessutom stora panoramafönster för att släppa in naturen ordentligt. Man kan också bo i kojor vid vattnet – inte så tokigt.

halland
Stedsans in the woods. (Foto: Stedsans)

Bengtzelis Glamping

Gillar du glamping är Bengtzelis ett måste om du har vägarna förbi Halland. På Bengtzelis Glamping utanför Halmstad både somnar och vaknar du mitt ute i naturen, bara ett stenkast från havet. Maten lagas över öppen eld och för den som är sugen finns en vedeldad badtunna. De exklusiva tälten är smakfullt inredda. 

bengtzelis
Bengtzelis glamorösa camping. (Foto: Begtzelis)

Villa Surfgarden

Vid kusten mellan Falkenberg och Halmstad ligger Villa Surfgarden i den söta byn Ugglarp. Det här sköna stället erbjuder både en avslappnande miljö med pool och bastu, samt möjligheten att testa Skandinaviens bästa kitesurfing. Villa Surfgarden erbjuder också yoga, padel och golf – perfekta resmålet för den äventyrslystna familjen helt enkelt. 

surfgarden
Villa Surfgarden, där du kan testa kitesurfing. (Foto: Villa Surfgarden)

Ästad Vingård

Ästad Vingård är faktiskt en av Sveriges största vingårdar. Här finns både exklusiva hotell Kvarnbäcksgården och Restaurang Äng, en av Hallands bästa. All mat på menyn är köpt av lokala producenter, örterna är plockade i den egna trädgården och lammen föds upp på gården. Alla rummen har en egen bastu och spektakulär utsikt över vingården. 

spa halland
Ästad Vingård, med hotell och spa. (Foto: Ästad Vingård)

Fästningens B&B

Fästningens B&B ligger innanför murarna till Varbergs fästning vilket brukade vara ett fängelse – kan det bli mer spännande? Här får du möjligheten att bo i det gamla kronohäktet från 1856 för en fängslande upplevelse. Fästningen ligger belägen nära flera vackra strandstränder för den som är badsugen.

ANNONS
ANNONS

Läs om fler Hallandstips på Visithalland.com. 

Läs mer: Fem böcker om ledarskap att läsa i sommar