Lagom till premiären av HBO Max efterlängtade spinoff på ”Game of Thrones”, ”House of the Dragon” lanserar Warner Bros. och Treasury Wine Estates en red blend exklusivt för seriens fans. 

ANNONS

”Game of Thrones” är HBO Max-serien som mellan åren 2011-2019 tog en hel värld med storm. Baserad på romanserien ”A song of ice and fire” av författaren George R.R. Martin med en inramning som är besläktad med J.R.R Tolkien har serien klassats som en av de största succéerna genom tiderna.

Tre år efter att det sista avsnittet sändes väntar nu uppföljaren ”House of the Dragon”. Även den en påkostad fantasyproduktion signerad HBO Max, som utspelar sig före händelserna i Game of Thrones.

I samband med seriens premiär den 21 augusti lanseras nu ”Wolf Blass Fire & Blood” av Warner Bros. och Treasury Wine Estates. En limiterad utgåva med rött vin som tillverkats under det befintliga vinvarumärket Wolf Blass.

Wolf Blass Fire & Blood ska enligt vinmakaren vara lika eldig som drakarna i ”Game of Thrones”. (Bild: Treasury Wine Estates )

Blodröd och eldig blend

Wolf Blass Fire & Blood är en eldig och blodröd red blend gjord på Cabernet Sauvignon och Shiraz. I likhet med serien utlovas mycket karaktär och en kraftfull smak som har sin bas i mörk frukt, björnbär och mogna plommon.

Doften kan liknas vid en klassisk Cabernet Sauvignon med en antydan av kryddor för en förhöjd smakupplevelse. Shirazdruvan bidrar i sin tur med väl avvägd sötma, som balanseras upp av ekfatstoner och lena tanniner.

Som sig bör pryds flaskans etikett också av eldsprutande drakar. En kombination som Warner Bros hoppas ska locka dedikerade fans till en skål.

”Vi ville ge fansen ett vin som reflekterar Westeros spänningsmättade värld”, säger Julian Moon, Senior Vice President på Warner Bros.

Vill locka både fans och vinkännare

På Treasury Wine Estates är förhoppningen även att nya tittare ska hitta till vinhyllan. Kanske också en och annan vinkännare.

ANNONS
ANNONS

”Den kvalité och karaktär som vi lyckats uppnå kommer göra ”Wolf Blass Dragon Fire & Blood” till en ny favorit. Både bland de trogna Game of Thrones-fansen och bland de som ger sig in i Westeros värld för första gången”, säger Ben Blake, marknadsföringsansvarig på Treasury Wine Estates.

Det första avsnittet av ”House of the Dragon” sänds på HBO Max den 21 augusti. Wolf Blass Fire & Blood kommer i sin tur finnas tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment från och med den 23 augusti kl:10.00.

Läs även: Formel 1-stjärna lanserar vin i USA [Dagens PS]