Systembolaget fortsätter att sprida ut sina lanseringar under coronapandemin. Nu i februari kommer en mängd nyheter varje vecka – så här gör du för att hålla koll.

För den vinintresserade gäller det att hänga med i alla Systembolagets lanseringar, vilket kräver en del engagemang. Under rådande coronapandemi kommer Systembolaget att fortsätta släppa viner ur det Tillfälliga sortimentet på tisdagar.

Dessutom tillkommer Webblanseringar och Lokalt och småskaligt, som främst gäller öl. Om en knapp månad, den 1 mars, lanseras dessutom produkter i det Fasta sortimentet. På Systembolagets hemsida finns det en bra översikt över alla lanseringsdatum och länkar till vilka produkter det gäller.

I det senaste släppet den 2/2 fanns ett flertal bra viner, men prisnivåerna motsvarar i allmänhet kvaliteten vilket gör att det är ont om rena fynd. 

Trots den relativt höga prislappen fastnade jag ändå för ett fulländat Rhônevin från producenten Alain Voge – ett klipp för den sanna entusiasten.

ANNONS
ANNONS

Cornas Les Vieilles Vignes 2018

Cornas, Rhônedalen, Frankrike, Nr 90615, 599:-

Omdöme: Generös, mörk fruktighet av björnbär, blåbär, inslag av kryddor och choklad med en härlig längd i avslutningen. Ett komplett vin som kan lagras men som är förföriskt gott redan nu.

Läs mer: Systemet släpper spännande viner