Dagens PS

Corona Cero – frisk lager för smart drickande

Corona
Nya Corona Cero gör sig som allra bäst kall med en klyfta citron i. (Bild: Isobar)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 23 sep. 2022Publicerad: 22 sep. 2022

Corona är ölen som sedan 1925 har tagit världen med storm. Nu lanseras alkoholfria Corona Cero, ett efterlängtad och uppfriskande tillskott för alla ölälskare. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Oavsett om du dricker öl eller inte har du garanterat stött på Corona, ett av världens ledande ölmärken med anor från Mexiko. En gång pionjär inom ölindustrin med sin transparenta flaska är Corona idag en öljätte som exporterar öl till mer än 180 länder och fortsätter växa.

Som ett led i det gör nu Corona Cero sitt intåg i Europa. En ljus och alkoholfri lager gjord på samma naturliga ingredienser som originalet Corona Extra och ett viktigt steg för bryggeriets “Smart Drinking Goals”.

Har sitt ursprung på stranden

Bakom lanseringen står det mexikanska dryckesföretaget Modelo som med Corona Cero gör sin största satsning sedan 1925, då Corona Extra såg dagens ljus. Nu är förhoppningen att även Corona Cero ska falla världens öldrickare på läppen och samtidigt inbjuda till smartare drickande.

Den karaktäristiska smaken bjuder på såväl friska islag som örter och citrus som tillsammans med toner av malt och ljust bröd bildar en fin harmoni som piggar upp de flesta tillställningar.

I likhet med sin föregångare är Corona Cero en flasköl som har sitt ursprung på stranden. Som traditionen bjuder bör den därför avnjutas kall med en klyfta lime i. En väl integrerad ritual som du inte vill vara utan.

Corona Cero är en del av Systembolagets fasta sortiment. Du hittar den även på ett tjugotal restauranger och barer, liksom i vissa matbutiker.

Läs även: Rekordår för dryckesbranschen – som expanderar

ANNONS

Läs även: Fem spännande Sauvignon Blancs att lägga på minnet

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS