Bröllop är för många förknippat med champagne. I Storbritannien väljer dock mer än hälften av alla giftassugna att fira i prosecco, uppger The Drink Business.

ANNONS

Prosecco är drycken som går från klarhet till klarhet. Under de senaste tio åren har marknaden för de italienska bubblorna mer än tredubblats. En trend som ser ut att fortsätta.

Enligt en studie som gjorts av bröllopssajten Hitched skulle två tredjedelar av Storbritanniens brudpar välja prosecco före champagne på sin stora dag, skriver The Drink Business.

I linje med champagne

Enligt studien som fördjupat sig i mer 2 780 britters bubbelvanor är ett av skälen till det prissättningen, som är mer plånboksvänlig än champagne. En tredjedel av testpersonerna uppger även att de fördrar prosecco rent smakmässigt.

Intressant nog visar en titt på antalet sökningar online på ”prosecco” på ett minskat intresse för drycken med 50 000 sökningar per månad under 2022.

En siffra som å ena sidan kan jämföras med 135 000 sökningar per månad under 2018, men samtidigt ligger i linje med Googles sökningar på ”champagne”, som under de senaste åren legat på stabila 50 000 sökningar.

Med virala trender som champagne-torn är sannolikheten stor att så förblir, även om en och annan bröllopsfirare säkert kan tänka sig ett prosecco-torn för att hålla sin bröllopsbudget, skriver The Drink Business.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Bubbelboom – rekordförsäljning av prosecco 2021 [Dagens PS]

Läs även: Så fixar du en bubblig vinprovning hemma [Dagens PS]