Efter några tuffa säsonger slår vinregionen Napa Valley i Kaliforninen åter upp portarna för världens vinkonnässörer. Enligt Robb Report har det aldrig funnits ett så brett utbud av vackra vingårdar att njuta av viner från. Här är tre av Napa Valleys mest magiska vingårdar.

ANNONS

Napa Valley i norra Kalifornien är en av världens främsta vinregioner och ett uppskattat resmål bland finsmakare och vinkännare. Med mer än fyra hundra vingårdar kan regionen erbjuda ett brett spektra av viner och smaker, inte minst sin prisade Cabernet Sauvignon.

Efter en tuff period präglad av bränder och pandemi då besöksnäringen stått på vänt kan Napa Valley äntligen välkomna gäster till sina vingårdar och provningsrum igen. Här är tre guldkorn från Napa Valley baserat på ett urval gjort av Robb Report. 

Napa Valley
Brand Napa Valley förenar industriell stil med hög mysfaktor. (Bild: Brand Napa Valley)

Brand Napa Valley

Högt uppe på Pritchard Hill tronar Brand Napa Valley, en vacker vingård i industriell stil som i samband med ett ägarbyte kommit att bli ett av de mer spännande platserna i dalen.  Bakom Brand står de tidigare Apple-cheferna Christine O’Sullivan och Jim Bean, som omformat vingården till en upplevelse utöver det vanliga med design och inredning i framkant.

Här ligger fokus som sig bör på vinframställning, varför O’Sullivan och Bean samarbetat med vinmakarna Philippe Melka och Matt Johnson på för att ta egendomens tre signaturviner till nästa nivå, däribland flaggskeppet Cabernet Sauvignon. Läs mer om Brand Napa Valley här!

Napa Valley
Finstämd vinprovning i Elusas vinkällare.(Bild: Elusa)

Elusa

Lyxiga Elusa i staden Calistoga är resultatet av närmare nio års hårt arbete. Här har den välkända vinmakaren Thomas Rivers Brown byggt upp ett lyxigt komplex för sitt personliga varumärke Elusa, inramat av lyxbungalows. Efter flera bakslag i form av eld och pandemi är det först nu ägorna öppnar upp för hotellgäster och besökare.

Utöver fantastiska faciliteter kan Elusa även erbjuda gedigen kunskap om områdets viner, tack vare vinmakaren Jonathan Walden som ansvarar för gårdens viner. Här njuter du således av Elusa 2018 Calistoga Cabernet Sauvignon i Elusas sköna lounge och lär dig mer om Napa Valley. Läs mer om Elusa här!

Napa Valley
Roy Estate har byggts upp från grunden efter en förödande brand under 2017. (Bild: Roy Estate)

Roy Estate

Under 2017 rasade en en förödande brand på Napa Valleys östra sida, vilket raserade både drömmar och vingårdar. Däribland Roy Estate, som med undantag för vinrankorna, brann ned till grunden.

Fast beslutna om att fortsätta producera vin i världsklass har nu ägarna Stephany Maillery och Stephan Crétier återuppbyggt sitt forna residens om totalt 17 tunnland. En storslagen skapelse med magnifik utsikt över vingårdar och dalgångar.

Här finns alla möjligheter att förfina sin smakpalett med utgångspunkt i Roy Estates två kärnviner 2018 Mr. Evans Proprietary Red och 2018 års Cabernet Sauvignon. Läs mer om Roy Estate här!

ANNONS
ANNONS

Fler tips och information om Napa Valley hittar du här! Hörde vi skål?

Läs även: Bubblig roadtrip signerad Prosecco och Alfa Romeo [Dagens PS]

Läs även: Bourgogneviner går som smör på Sotheby´s [Dagens PS]