Dagens PS

Livet på landet – trenden bland lyxfastigheter

Lyxfastigheter ska gärna ligga utanför stadskärnorna och omges av grönska.
Lyxfastigheter ska gärna ligga utanför stadskärnorna och omges av grönska. (Foto: Unsplash)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 05 juni 2024Publicerad: 08 juni 2024

Det råder nya trender inom lyxfastigheter, där det nu är nära till naturen och hållbarhet som får nytt fokus. När det gäller att betala för våra drömboenden är det krypto som har förtur.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Fastighetsbranschen har som bekant skakat ett bra tag, och vill man tjäna pengar på en volatil marknad gäller det att ligga i framkant och känna av i vilken riktning trenderna blåser.

Ny trend inom lyxfastigheter

För lyxfastigheter finns det en viss trend i år, och den drar sig mer mot det hållbara hållet, där investerare numera helst köper fastigheter som ligger utanför stadskärnorna, gärna i lantliga miljöer som har nära till naturen.

Många vill kunna koppla av i anslutning till sina hem, och ha möjlighet att göra det i skog– och mark utan stökigt stadsmyller utanför fönstret.

ANNONS

Senaste nytt

Följer grön tråd

Hållbarheten går även som en grön tråd i byggandet av de lyxiga fastigheterna. Byggbolagen och arkitekter satsar på hållbara material, dels för att hänga med i regeringars utsläppsmål och dels för att kunna lägga upp gröna förslag till allt mer kräsna spekulanter.

Investerare vill numera även kunna sprida sina fastighetsportföljer över många olika länder och miljöer – genom lyxiga takvåningar, bostadsrätter och villor, skriver Luxury Lifestyle Magazine.

Föredrar krypto

ANNONS

Hur ska de då betala för kalaset?

Det går alldeles utmärkt med krypto har det visat sig.

Lyxfastighetsbranschen följer nu i samma fotspår som andra segment som lyxbilar, designkläder och lyxresorter som sedan några år tacksamt tagit emot bitcoin, ethereum och andra stora kryptovalutor som betalningsmedel.

Så den nya trenden under 2024 blir mer småskaligt, nära till naturen – helst på landet.

Investerare med feta plånböcker litar på kryptos förbättrade säkerhet, snabbare och lägre transaktionsavgifter och det kanske viktigaste – att krypto vill hålla sig på långt avstånd från regeringars kontrollmaskiner, precis som många med stora summor pengar att spendera på fastigheter vill göra.

Läs även:

Rädda för Putin – köper fastigheter i väst. Dagens PS

Open AI-toppen och alla hans lyxfastigheter. Dagens PS

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS