Som om Rolex inte redan kostade skjortan. Nu slänger tillverkaren av lyxklockor på en rejäl prishöjning på vad som kan ses som att skydda sig mot inflationen. Samtidigt bygger Rolex en ny miljardfabrik. 

ANNONS

Rolex har redan höjt sina priser med runt 2,5 procent i år på de amerikanska och brittiska marknaderna, uppger Robb Report. 

Rolex blir dyrare

Det är framför allt återförsäljarna av lyxklockorna som drar högsta vinstlotten med höjningarna, där till exempel Watches of Switzerland, den största Rolex-distributören i Storbritannien, tjänar hälften av sina intäkter från företaget.

Skyddar mot inflationen

Det är dock egentligen inget nytt eftersom Rolex brukar höja sina priser i januari, men höjningarna 2023 kan ses som ett sätt för tillverkaren att skydda sig mot inflationen. Rolex är vidare känt för att ibland ha långa väntetider, där kunderna inte ser ut att backa även om klockorna drar i väg i pris ytterligare.

Även förra året såg kunderna prishöjningar på till exempel Oyster Perpetual och The Submariner där den sistnämnda chockhöjdes med över tio procent från 8 100 dollar 2021 till 8 950 dollar i fjol.

Prishöjningarna för all del, men det kan bli ännu större chocker för den som köper en Rolex och samtidigt konverterar beloppet till den urusla svenska kronan.

”Investerare är väl vana vid att prisstegringar är en nyckelfaktor i denna attraktiva bransch, men det är uppmuntrande att se detta fortsätta med tanke på att vi inte tror att det kommer att ha någon märkbar inverkan på volymerna”, säger  Richard Taylor, analytiker på Barclay – som rapporterar om prishöjningarna.

Tillverkaren planerar vidare att bygga en ny schweizisk fabrik vid Genèvesjön, som kommer kosta en miljard dollar.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Nu blir det dyrare att köpa en ny Rolex [Dagens PS]

Läs även: Schweiziska klockindustrin gör rekordår – igen [Dagens PS]