Dagens PS

Nu blir Rolex ännu dyrare – bygger ny miljardfabrik

Rolex
Nu blir det ännu dyrare att skaffa en Rolex. (Foto: Rolex)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 24 jan. 2023Publicerad: 25 jan. 2023

Som om Rolex inte redan kostade skjortan. Nu slänger tillverkaren av lyxklockor på en rejäl prishöjning på vad som kan ses som att skydda sig mot inflationen. Samtidigt bygger Rolex en ny miljardfabrik. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Rolex har redan höjt sina priser med runt 2,5 procent i år på de amerikanska och brittiska marknaderna, uppger Robb Report. 

Rolex blir dyrare

Det är framför allt återförsäljarna av lyxklockorna som drar högsta vinstlotten med höjningarna, där till exempel Watches of Switzerland, den största Rolex-distributören i Storbritannien, tjänar hälften av sina intäkter från företaget.

Skyddar mot inflationen

Det är dock egentligen inget nytt eftersom Rolex brukar höja sina priser i januari, men höjningarna 2023 kan ses som ett sätt för tillverkaren att skydda sig mot inflationen. Rolex är vidare känt för att ibland ha långa väntetider, där kunderna inte ser ut att backa även om klockorna drar i väg i pris ytterligare.

Även förra året såg kunderna prishöjningar på till exempel Oyster Perpetual och The Submariner där den sistnämnda chockhöjdes med över tio procent från 8 100 dollar 2021 till 8 950 dollar i fjol.

Prishöjningarna för all del, men det kan bli ännu större chocker för den som köper en Rolex och samtidigt konverterar beloppet till den urusla svenska kronan.

“Investerare är väl vana vid att prisstegringar är en nyckelfaktor i denna attraktiva bransch, men det är uppmuntrande att se detta fortsätta med tanke på att vi inte tror att det kommer att ha någon märkbar inverkan på volymerna”, säger  Richard Taylor, analytiker på Barclay – som rapporterar om prishöjningarna.

ANNONS

Tillverkaren planerar vidare att bygga en ny schweizisk fabrik vid Genèvesjön, som kommer kosta en miljard dollar.

Läs även: Nu blir det dyrare att köpa en ny Rolex

Läs även: Schweiziska klockindustrin gör rekordår – igen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS