Nu blir det dyrare att köpa en ny Rolex

Uppdaterad: 31 aug. 2022Publicerad: 08 jan. 2022
Klocka från Rolex
På nyårsdagen blev det lite dyrare att köpa en ny Rolex. (Foto: Rolex)

Efter årsskiftet höjer den populära tillverkaren av klockor priset på vissa av sina varor. Det var inte det billigaste att köpa en ny Rolex innan, men på nyårsdagen ökade alltså priset på ett flertal produkter.

ANNONS
ANNONS

Ursprungligen upptäcktes prishöjningen av Professional Watches på nyårsdagen. Ett flertal av urmakarens klassiska armbandsur fick nya prislappar som medförde prishöjningar mellan 4 och 10 procent.

Detta är alltså inte priset på begagnade klockor eller återförsäljarnas priser utan tillverkarens egna pris.Till exempel så ökade priset på en 41 millimeter Oyster Perpetual i rostfritt stål från 5900 dollar till 6150 dollar.

En lite kraftigare ökning syntes på Rolex Submariner som ökade med över 10 procent, från 8100 dollar till 8950 dollar.

Rolex Submariner Rolex Submariner ökade i pris med över 10 procent och kostar idag 96 000 kronor på tillverkarens hemsida. (Foto: Rolex)

Bristen är inte avsiktlig

På marknaden för dessa dyrgripar har priserna ofta gått upp kraftigt, särskilt på begagnade Rolexklockor. Men det är inte bara vintageklockorna som stiger i pris. De nya klockorna har blivit allt svårare att få tag på i butiker också, Rolex har däremot sagt att bristen inte är avsiktlig.

“Bristen på våra produkter är inte en del av vår strategi. Vår nuvarande produktion klarar inte av att möta kundernas efterfrågan utan att vi skulle sänka kvaliteten på våra klockor, något vi aldrig skulle göra då vi aldrig kompromissar med kvaliteten.”, sa Rolex i ett uttalande i september.

Men oavsett om det är en del av en medveten strategi eller inte så är en av konsekvenserna av den höga efterfrågan på produkterna att priset på nya klockor från Rolex ökar i pris.

Läs mer: Rolex Started 2022 by Increasing Prices on Some Watches

Tillverkarens hemsida: rolex.com

Läs även: Stockholm har två av världens bästa barer

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS