Dagens PS

Träning på jobbschemat – hälsosam trend

träning kontoret
Att träna under arbetsdagen, på eller i anslutning till kontoret blir allt vanligare. (Foto: Pixabay)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 28 feb. 2024Publicerad: 28 feb. 2024

Många bolag har insett att de kan locka tillbaka de anställda till kontoret genom träningsförmåner. Att kombinera träningen med jobbet har samtidigt visat sig vara en trend som är här för att stanna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Många säger att de inte har tid att träna.

Jobbet tar för många timmar, och när de väl har slutat för dagen så står andra saker på schemat. Många bolag har därför insett att de kan kombinera jobbet med träning genom att avsätta en viss tid i anslutning till arbetsdagen. Eller under luncher och andra lediga stunder. Det tillsätter nyttiga endorfiner under tröttsamma arbetsdagar och kickstartar de anställda igen.

Träna på jobbet – självklart erbjudande

Det är bevisat att vi mår bättre av träning, både fysiskt och mentalt. Om bolagen kan tillgodose oss några träningstimmar i veckan så blir det allt svårare för de anställda att tacka nej till att må bättre.

Den globala wellness-marknaden inom bolagen värderades till 53 miljarder dollar 2022 och kommer växa med runt fem procent om året till 2030, uppger Bloomberg.

Allt fler bolag lockar nu sina anställda med utbredda träningsmöjligheter där ett exempel är hotellkedjan Marriott Internationals huvudkotor i Maryland som ger sina anställda en stor yta där de kan “äta, träna, duscha och träffa sin chef.”

Träna med kollegorna

Att träffas för att träna kan även föra de anställda närmare varandra, än vad till exempel en vanlig affärslunch gör. Svettas ihop, och kanske basta tillsammans efteråt.

ANNONS

Köra tuffa spinning- eller bodypump klasser ihop ökar kämparglöden ytterligare, och ger energi som håller i sig resten av arbetsdagen. Träningsformerna hittar hela tiden nya trender att följa, där gruppträningsformen Hyrox har blivit hett i London på sistone inom företagsträning – “som en del av en bredare trend för välbefinnande på arbetsplatsen.”

Det är även många som passar på att nätverka under sina träningspass, där det redan är något av en bonus att se bolagets vd svettas och kämpa för att hänga på dig i passet.

Läs även:

Träning på Tiktok: Så skiljer du fakta från fiktion – Dagens PS

Åtta myter om träning som irriterar experter – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS