Oavsett vad som får din värld att gunga och hur din drömbåt ser ut vågar vi, efter att varit ombord en eftermiddag, påstå att den kommer heta Galeon 650 Sky. Det här var ett besök som gav betydligt mer än förväntat och som tar båtlivet som du kände det in i framtiden.

ANNONS
Galeon 650
Galeon 650 på väg in i framtiden. (Bild: Galeon Yachts)

Framtidens lyxyacht

Lyxyachter är en konstart som förpliktigar. En gång vikta för en äldre målgrupp med klassiska preferenser sträcker sig den moderna motoryachten numera långt förbi det förväntade i termer av prestanda, form och smarta funktioner.

Aspekter som man verkligen tagit fasta på vid utformandet av den helt nya Galeon 650. En 65 fot lång lyxyacht med tre rymliga hytter som med sina rena linjer, mästerliga design och tekniska innovation tar dig raka vägen in i framtiden.

Galeon 650
Rena, slimmade linjer och en flybridge som knappt syns. Snyggt! (Bild: Galeon Yachts)

Alla detaljer på plats

Här är alla detaljer på plats, från minsta skruv till den hydrauliska badplattformen på akterdäck med ingång till ”crew cabin” för besättningen, om man behöver en sådan. Sist men knappast minst de revolutionerande lösningarna på skydeck.

Bakom det imponerande lyxåket står ett av marknadens just nu mest uppmärksammade varumärken, Galeon Yachts, som med högsta kvalitet i varje led levererar sportiga motoryachter för en urban målgrupp med intresse för lyxiga lifehacks.

Helt nya Galeon 650 Sky utgör förstås inget undantag med sina generösa och sociala sällskapsytor och gängse avancerade funktionalitet. Här är det lätt att njuta i alla väder, såväl akterut som föröver. Eller varför inte uppe på flybridge?

Galeon 650
Generöst akterdäck med stor matplats, grill, infälld platt-tv och flera kylar. (Bild: Galeon Yachts)

Lyxigt akterdäck med plats för många

En halv trappa ned från det luftiga akterdäcket möts du av en stor hydraulisk badbrygga med kapacitet att hantera alla tillbehör för vatten, bad och lek. Härifrån finner du även bekväm och diskret tillgång till en rymlig crewcabin med tvättstuga och god förvaring.

På akterdäck finner du den bakre sittbrunnen med en generös matplats för upp till åtta personer. Här kan ni tillsammans njuta av såväl grillkvällar som underhållning, med en nedsänkbar platt-tv monterad i köksbänken, vinkyl nära till hands och ett elektriskt aktersolskydd som inte låter sig styras av vädergudarna. Här finns även möjlighet att rotera sofforna om så skulle önskas.

ANNONS
ANNONS
Galeon
Med två utfällbara balkonger på bägge sidor skapar du ett barhäng utan dess like. (Bild: Galeon Yachts)

Som mest spektakulär blir Galeon 650 Sky dock i så kallat Beach Mode när du med några enkla justeringar fäller ned två stycken, sex meter långa balkonger med delvis glasade golv och skapar en spatiös bardisk på båda sidor. En mer uppstyrd after sea än så går knappast att få.

yacht
Möjligheten att öppna upp flera sidofönster ger en skön fläkt. Perfekt för dig som är på väg mot varmare breddgrader. (Bild: Galeon Yachts)

Sociala lösningar, ljusa ytor

Med åtkomst via vindrutan är det sociala soldäcket i fören enkelt att nå för alla ombord. Här finns alla tänkbara bekvämligheter med två separata, rörliga soffor med integrerade och hopfällbara bord, som du anpassar efter eget huvud och en solbädd för lata dagar.

Galeon
Fullutrustat kök och en stor salong med goda förvaringsmöjligheter och ett antal vinkylar. (Bild: Galeon Yachts)

Några steg steg in, rymmer den ljusa och luftiga interiören ett flexibelt lounge- och middagsutrymme med öppningsbara sidofönster, stor bar och en modern styrhytt med två bekväma läderfåtöljer.

Här finner du även ett fullutrustat kök med riktig ugn och moderna vitvaror, liksom ett flera vinkylar och en stor skärm som är höj- och sänkbar.

Galeon
Rena ytor och noga utvalda material som mörk valnöt och vitt läder. (Bild: Galeon Yachts)

En stilren och exklusiv yta som inbjuder till umgänge.

Galeon
I den ombonade salongen finns det utrymme för både mingel och tevetittande. (Bild: Galeon Yachts)

På varsin sida om styrstationen når du tre hytter via en två trappor, en föröver för master bedroom och en akteröver för gästhytt till höger och ytterligare en rymlig hytt på vänster sida. Båda med tillhörande badrum i smakfull design, egen toalett och generösa förvaringslösningar av mörk valnöt.

Yacht
Lyxig styrhytt med bekväma läderfåtöljer och all den senaste tekniken.( Bild: Galeon Yachts)

Här är ljuset konstant närvarande, oavsett om du befinner dig i sovrummet, i badrummet eller på väg upp för trappan. Det exklusiva hantverket är gediget, från trappornas läderklädda handtag, till skjutdörrar, fönster och takluckor.

Galeon
Åtkomst till fördäck/soldäck via vindrutan och möjligheten att öppna upp fönstren på bägge sidor ger mycket frihetskänsla. Det är unikt att ha en luftig passage från för till akter på en båt i den här storleksklassen. (Bild: Galeon Yachts)

Sportigt skydeck

Allra högst upp finner du ett sportigt och modernt skydeck utöver det vanliga. Något som faktiskt kan vara svårt att tro när du betraktar Galeon 650 i förtöjt läge.

ANNONS
ANNONS
Yachts
Glöm kapell och vindskydd. Här går taket samman när vädret ställer om. (Bild: Galeon Yachts)

Här uppe finns gott om sittplats för samtliga passagerare tillsammans med den allra senaste tekniken som gör en kapten euforisk. För vad kan man annars säga om en flybridge som varken kräver kapell eller vindskydd, utan bara stänger sig automatisk närhelst vädret ställer om?

Vi väljer att kalla det innovation med en stor portion finess. Självklart går även sofforna att fälla ned när de inte används.

Galeon
Sett ovanifrån kan man knappast tro att det svarta taket döljer skybridge. (Bild: Galeon Yachts)
Galeon 650
Så snart solen tittar fram drar man tillbaka taket och njuter igen. Inga krångliga kapell-lösningar eller ut och in med dynor här inte (Bild: Galeon Yachts)

Oklanderligt sinne för detaljer

Det privatägda företaget Galeon yachts grundades 1982. Med en tydlig vision och ett oklanderligt sinne för detaljer har företaget sedan dess gjort sig ett namn på att bygga exklusiva lyxyachter och motorbåtar.

Yacht
En av de rymliga gästhytterna med sobra materialval, rena ytor, generös förvaring och eget badrum. (Bild: Galeon Yachts)

I en värld där det mesta till havs kan köpas för pengar är det rimligt att förutsätta att kvalitet och funktionalitet kommer på köpet, något som man på Galeon yachts sätter en ära i att infria.

Galeon
Lyxig badrum med dusch, toalett och fint ljusinsläpp. (Bild: Galeon Yachts)

Idag arbetar mer än 1 400 personer i företagets produktions- och monteringshallar, med kapacitet att ta sig an några av Europas mest spektakulära båtprojekt.

Här kombineras gedigen kunskap med spetsteknologi och ett hantverk av premiumkvalitet, både exteriört och interiört, när varje yacht skräddarsys utifrån beställarens preferenser. Nu undrar vi förstås hur din Galeon 650 Sky ska se ut?

yacht
Masterhytten med vit heltäckningsmatta, smäcker inredning av mörkt valnötsträ och ett härligt ljusinsläpp från tak och fönster. (Bild: Galeon Yachts)

Sinnebilden av frihetskänsla

Att vistas ombord på en båt som Galeon 650 Sky är sinnebilden av frihetskänsla.
De fria ytorna och rena linjerna i kombination med den väl genomtänkta ljussättningen interiört skapar rymd och inger en känsla av lyx.

Så även den påkostade inredningen som för tankarna åt häftiga hotellupplevelser av det kontinentala slaget.

ANNONS
ANNONS

Här är det lätt att se sig själv flyta runt i glada vänners lag eller bara njuta på en solbädd med något svalt i glaset. Att en dag få stå på flybridge med vinden i håret är en målbild i sig.

Fakta Galeon 650 Sky

Längd: 20,80 meter
Bredd: 4,99 meter
Bränsletank:
  2 x 1875 dm3
Vattentank: 800 dm3
Djup: 1,02 meter
Min. motor (-s) power: 2x 671/900 kW/HP
Max. motor (-s) power: 2x 895/1200 kW/HP
Maxlast: 6 200 kg
Maxbesättning: 15 personer
Kategori: B
Tillverkarens hemsida:
Galeon

 

Läs gärna mer om Galeon 650 Sky här!

Läs även: Årets motorbåt 2022: Spprtig och extra allt tack! [Dagens PS]

Läs även: Solaris 40 Open -avundsjuka grannar ingår i priset [Dagens PS]