Det italienska yachtvarvet Solaris släpper nu den hittills minsta modellen i sin motorbåtsserie, Solaris 40 Open. Solaris är mest kända för sina segelyachter, men för några år sen lanserade man motoryachtserien Solaris Power.

ANNONS

Varvet själva lyfter i första hand fram sin sjövärdighet och sin höga kvalitet som det som utmärker deras båtar.

Inom det exklusiva segelyachtsegmentet är Solaris, enligt egen uppgift, Europaledande när det gäller båtar mellan 50 och 110 fot.

Solaris front
Det smart utformade skrovet är en av flera funktioner som ger en stabil sjögång. (Bild: Solaris)

Stabiliteten och den stadiga sjögången får verkligen stå i rampljuset i Solaris egna ord om deras serie av motorbåtar. Allt från skrovets utformning till båtens teknik bidrar till detta.

Moderna motorer ska ge minimalt brus och minimala vibrationer, vilket ytterligare bygger på den stabila upplevelsen till sjöss.

Luftigt och funktionellt

Att röra sig på Solaris 40 Open ska vara en mycket smidig upplevelse tack vare de generösa gångarna som tar dig både över och under däck.

Solaris 40 Open
Solaris 40 Open levereras både med och utan tak. (Bild: Solaris)

En vistelse ombord på Solaris 40 Open är helt enkelt präglad av att lättsamt röra sig mellan båtens olika delar. Det finns stora ytor för avslappnat häng och solande i både aktern och fören.

Upp till fyra bäddar 

Beroende på vilken layout du väljer under däck så för du antingen tillgång till två kabiner med två bäddar vardera eller en kabin och ett utrymme som du utformar efter eget behag.

Solaris 40 under däck
Solaris 40 Open erbjuder en layout med dubbla kabiner, där den ena kabinen är valbar och kan bytas ut mot en mer flexibel yta under däck. (Bild: Solaris)
Solaris kabin
Den ena kabinen, den med dubbelsäng, finns där oavsett vilken layout du väljer. Rymligt och med goda förvaringsmöjligheter. Du rör dig smidigt ner under däck, och vidare till övriga utrymmen och får fin kontakt med omgivningen genom flertalet öppningar. (Bild: Solaris)

Utöver det finns tillgång till dusch, pentry och toalett – självklarheter som måste finnas med på en motoryacht i den här klassen.

Världspremiären för Solaris 40 Open är planerad till Cannes Yachting Festival i september.

ANNONS
ANNONS

Specifikationer Solaris 40 Open:
Längd:
12 meter
Motor: 2x Volvo Penta VS 280
Bränsle: 1 000 liter
Topphastighet: 42 knop
Personer: 12 (Upp till 4 sovplatser i kabinerna)
Tillverkarens hemsida: Solaris

Läs mer: Solaris hemsida [Solaris]

Läs även: Spirit 25 – färdas på vattnet med stil och klass [Dagens PS]