En lyxig vingård om 13,6 hektar och ett vägledande pris på 35 miljoner dollar, motsvarande 394 miljoner kronor ser just nu att kunna bli Napa Valleys största försäljning genom tiderna, skriver The Drinks Business. 

ANNONS

Med potential att bli en av tyngsta bostadsaffärerna inom sin genre gör Meteor Vineyard Estate skäl för sitt namn. Här i centrala Napa Valley, cirka 10 mil från San Francisco, väntar ett inte bara en spektakulär villa, utan också en mycket lönsam vingård.

Med fokus på druvorna Cabernet Sauvignon och Petit Verdot består ägorna av hela 22,58 hektar vinstockar som idag producerar viner under varumärket ”Meteor Vineyard”. En etikett som du som köpare kan komma över till ett ännu ej offentliggjort pris.

Säg hej till 22,58 hektar vinstockar. (Bild: Coldwell Banker Brokers of the Valley)
Generösa fönsterpartier från golv till tak släpper in generöst med ljus. (Bild: Coldwell Banker Brokers of the Valley)

Uppvisning i utsökta material

Att prislappen kommer att sluta på något utöver det vanliga råder det dock inga tvivel om. Enligt fastighetsmäklaren Cyd Greer på fastighetsbyrån Coldwell Banker har intresset hittills varit stort för Meteor Vineyard Estate. Inte minst då från köpare utanför Napa Valley, som inte tycks lika känsliga för det vägledande priset på 394 miljoner, som kan komma att bli historiskt.

Så vad får man då för pengarna? Vad sägs om ett hus med fyra sovrum signerat arkitektbyrån Cutler Anderson och konstruerat av Tanglefoot Construction.  En viktig detalj i sammanhanget eftersom huset förkroppsligar landskapet och vinrankorna utanför.

Huvudbyggnaden är således en uppvisning i utsökta materialval, från de vackra träpanelerna och golven, till de generösa fönsterpartierna som löper från golv till tak.

Luftigt, ljust och väldigt vackert. (Bild: Coldwell Banker Brokers of the Valley)
En god överblick över ägorna får du från sovrummet med öppen spis. (Bild: Coldwell Banker Brokers of the Valley)
Morgonkaffe tillsammans med druvorna. (Bild: Coldwell Banker Brokers of the Valley)
Ett härligt poolområde gör sitt till för den trivsamma vardagslunken på ägorna. (Bild: Coldwell Banker Brokers of the Valley)
Kvällen sänker sig över Napa Valley. (Bild: Coldwell Banker Brokers of the Valley)
En middagsmiljö att låta sig inspireras av.(Bild: Coldwell Banker Brokers of the Valley)

Pool, spa och vinkällare

Med huvudbyggnaden följer exklusiva detaljer som pool, spa, vedeldad pizzaugn ocn en vinkällare med utrymme för 1 250 flaskor.

Kanske bilden av livet på Meteor Vineyard Estate börjar klarna?

Så är det inte heller vilket boende som helst, utan en verksamhet som förenar vin, arkitektur och kreativitet. Eller som mäklaren Coldwell Banker väljer att utrycka det – en ”en-gång-i-livet-möjlighet”.

ANNONS
ANNONS

Läs gärna mer om Meteor Vineyard Estate här!

Läs även: Vingård och lyxvilla i ett i vackra Sedona [Dagens PS]

Läs även: Vin och Airbnb – en riktig kassako [Dagens PS]