VanDutch 40: En ny ikon i lyxklassen

Uppdaterad: 20 aug. 2022Publicerad: 20 aug. 2022
VanDutch
I september lanseras nya VanDutch 40(Foto: VanDutch Yachts).

Det dröjer inte länge förrän det är dags för världens lyxigaste yachttillverkare att visa upp sina nyheter under båtmässan i Cannes i september. En motoryacht i lyxklassen som garanterat kommer att dra till sig uppmärksamhet är nya VanDutch 40.

ANNONS
ANNONS

VanDutch står för lyx och personlighet. Men det är inte en båt för alla, skriver Yachtingnews. Tidningen kan ha en poäng, för den som inte är intresserad av en minimalistisk design med rena linjer bör lägga sina slantar någon annanstans.

Det holländska varumärket ägs numera av den italienska tillverkaren Cantiere del Pardo. Italienarna har tillfört ny teknologi, och nya material till de lyxiga motoryachterna. VanDutch är nu alltså “Made in Italy”.

VanDutch 40, som lanseras under båtmässan i Cannes tävlar i samma liga som Fjords nya flaggskepp Le Grande 53XL, som Dagens PS skrev om tidigare i veckan.

VanDutch VanDutch 40 har en minimalistisk design och rena linjer (Foto: VanDutch Yachts).

VanDutch Holländska VanDutch är numera “Made in Italy”(Foto: VanDutch Yachs).

Less is more

VanDutch 40 är så enkel och ren i sin design, att man genast kommer att tänka på frasen “less is more” myntad av den tyske arkitekten Ludwig Mies van der Rohe.

Här finns inga överflödiga detaljer som stör, och den lyxiga båten osar kvalité i allt från valet av material till färgsättning.

Och italienarna vet att en törstig passagerare inte vill sträcka sig för långt efter isen till drinken. Det är förmodligen därför det finns en liten frysbox inbyggd i bordet i sittbrunnen.

VanDutch Bordet i sittbrunnen har en inbyggd frys och både flaskor och glas står stadigt även i hög fart (Foto: VanDutch).

motoryacht Soffornas oranga färg ger en fin kontrast till den i övrigt strama designen i svart och vitt (Foto: VanDutch Yachts).

motoryacht En bred och djup soffa i aktern är som gjord för att slappa och lapa sol i (Foto: VanDutch).

En stor L-formade soffa i orange ramar in bordet i mitten av sittbrunnen.

Men till vänster har styrkonsolen ett enda säte, men där kan å andra sidan tre personer sitta bekvämt. Styrkonsolen har två Garminskärmar på 12 tum, och härifrån kontrolleras allt från belysning och ljud, och självfallet navigationen.

ANNONS
ANNONS

Som ett penthouse i New York

motoryacht Inbyggd TV och en soffa i samma oranga färg som sofforna ovan däck (Foto: VanDutch Yachts).

motoryacht Pentryt under däck är i samma strama stil som resten av den lyxiga motoryachten (Foto: VanDutch Yachts).

Under däck finns ett mindre pentry och en sällskapsdel som är rymligare än normalt för en yacht som mäter 12 meter.

Det är luftigt och ljust och inger känslan av ett modernt penthouse snarare än under däck ombord en motoryacht.

Inredningen går i samma strama stil som ovan däck, och inte heller här finns några som helst överflödiga detaljer.

Summa summarum är VanDutch 40 en motoryacht för designälskare som brinner lite extra för italienska motoryachter i lyxklassen.

Läs mer om VanDutch 40 här

Läs även: Fem av världens nyaste och lyxigaste hamnar

ANNONS
ANNONS