Nu kommer en nyhet från danska Rand Boats. Elbåten Breeze 20 kombinerar hållbarhet och räckvidd tillsammans med ett överkomligt pris. 

ANNONS

Den eldrivna motorbåten har en medelhastighet på fyra knop och en toppfart på tio knop, skriver Rand Boats på sin hemsida.

I övrigt har Rand Boats gjort sig känt genom sina exklusiva motorbåtar som kännetecknas av den skandinaviska designtraditionens rena linjer, i kombination med genuint dansk hantverk. Ett exempel är Rand Escape 30.

Bolaget har alltså vänt sig till båtägare som vill ta sig fram över vattnet med stil, och för den som vill känna sig lite mer sportig har tidigare kunnat välja Spirit 25.

Men här är det alltså mer hållbarhet i fokus som gäller med nya Breeze 20. Elbåten tar sig smidigt och tyst fram genom kanaler och sjöar där det med den låga hastigheten kanske passar som bäst att köra den.

Breeze 20 har även låg driftskostnad och för den som trots allt vill gasa på lite mer – finns alternativet att göra det genom att välja en 115 hk utombordare – som ökar hastigheten till drygt 30 knop.

Breeze 20
Breeze 20 är cirka 6 meter lång och 2 meter bred. Vikten ligger på runt 600 kg med plats för 8 personer. (Foto: Rand Boats)

Räckvidden för motordrift är upp till 20 timmar och prislappen hamnar på runt 40 000 euro, eller runt 460 000 kronor.

ANNONS
ANNONS
Breeze 20
Breeze 20 har en avancerad lättviktsskrovteknologi och ett skrov som lätt skär genom vågorna. (Foto: Rand Boats)

Läs även: Norge tar elbåtar på allvar – en ”evighetsmaskin” [Dagens PS]

Läs även: Elbåtarna gladast på nypremiär av Allt för sjön [Dagens PS]