Dagens PS

Spirit 25 - färdas med stil och klass

Spirit 25 - hållbar och lyxig motorbåt
Med sportiga linjer, mörktonad vindruta och skandinavisk design med graciösa, minimalistiska linjer är Spirit 25 en livsstilsracer för den mest selektiva båtentusiasten. (Foto: RAND Boats)
Sandra Sahlén
Sandra Sahlén
Uppdaterad: 16 okt. 2023Publicerad: 10 mars 2022

Nu finns Spirit 25, den danska båttillverkaren RAND Boats mesta lyxmotorbåt. Spirit 25 är det ultimata alternativet för dig som vill färdas på vattnet med stil och klass i en snygg och användarvänlig båt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Med sportiga linjer, mörktonad vindruta och skandinavisk design med graciösa, minimalistiska linjer är Spirit 25 en livsstilsracer för den mest selektiva båtentusiasten.

RAND Boats profilerar sig som en tillverkare av elektriska och hållbara motorbåtar med respekt för naturen. Med Spirit 25 får du välja mellan olika alternativ och storlekar för el- eller bensinmotor.

Exteriör motorbåt

Oavsett om man önskar en plug-and-play daycruiser eller en båt för extravaganta familjeweekends möter Spirit 25 behoven. (Foto: RAND Boats)

Hållbara båtar för moderna båtägare

En båt förknippas ofta med frihet på vattnet, att med vinden i håret färdas över havet, sjön eller varför inte kanalen.

Den frihetskänslan utökar Spirit 25 som är byggd i lättviktskonstruktion med ett hydrodynamiskt skrov för att vara så miljövänlig som möjligt.

Du kan nu alltså färdas mot horisonten fri och hållbar i en båt som enligt tillverkaren drar 30–60 procent mindre energi jämfört med traditionella båtar i samma klass.

För bästa prestanda med eldriven motor finns en 200 kW motor med 78 kWh batteri.

ANNONS

På temat hållbarhet kan även tilläggas att skumkärnan är gjord av återvunna plastflaskor och däck och bord gjorda av hållbart skogsbruk.

Innovativt förhållningssätt till båtdesign

Spirit 25 utmanar inte bara de traditionellt fossildrivna motorbåtarna med sina elmotoralternativ, utan även användarvänligheten.

Oavsett om man önskar en plug-and-play daycruiser eller en båt för extravaganta familjeweekends möter Spirit 25 behoven.

Båten är helt öppen och erbjuder plats för upp till sex personer att röra sig fritt ombord. De väl tilltagna sittplatser som erbjuds går att justera om från traditionella soffor till solbäddar när man så önskar.

Den som väljer en Spirit 25 med inombordare har även en härlig badbrygga till sitt förfogande.

Dansk design

Genomgående modern dansk design och hög användbarhet. (Foto: RAND Boats)

Modern dansk design

ANNONS

Bakom varumärket RAND Boats står arkitekten Carl Kai Rand. Hans många års erfarenhet av den maritima världen och utbildning inom design och arkitektur har resulterat i ett innovativt förhållningssätt till båtdesign.

Det är mötet mellan hållbarhet, funktion, hög användbarhet och modern dansk design som sätter ramarna för designen.

Spirit 25 - hållbarhet, funktion, hög användbarhet och modern dansk design

Det är mötet mellan hållbarhet, funktion, hög användbarhet och modern dansk design som sätter ramarna för designen hos RAND Boats. (Foto: RAND Boats)

Fakta RAND Spirit 25

  • Längd: 7,50 m
  • Bredd: 2,55 m
  • Djup: 35 cm
  • Vikt: 1 250 kg
  • Personer: 6
  • Elmotor: 105–180 kW
  • Batteri: 47–86 kWh
  • Bensinmotor: 200–300 hk inom- eller utombordare
  • Bränsletank: 198 liter
  • Pris: från 169 900 Euro (E-Drive 105 kW inkl. 47 kWh litiumjonbatteri)


Läs mer: För mer information om RAND Boats, läs vidare här

Läs mer: Åhlén-familjens okända mästerverk

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sandra Sahlén
Sandra Sahlén

Erfaren projektledare och skribent med bakgrund inom Content Marketing. Skriver idag främst Weekend-material för Dagens PS.

Sandra Sahlén
Sandra Sahlén

Erfaren projektledare och skribent med bakgrund inom Content Marketing. Skriver idag främst Weekend-material för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS