Amazon-grundaren Jeff Bezos superyacht har skymtats för första gången – när den står klar kommer det vara världens största segelyacht och kosta motsvarande 5 miljarder kronor, enligt Boatinternational.

ANNONS

Fotografer var på plats då modellen som kallas Y721 rullades ut från Oceancos varv i Zwijndrecht, Nederländerna.

Det kommer att bli den största segelyachten i världen då den är färdig 2022. Den rekordstora superyachten har ett svart skrov i aluminium och stål och kommer att ha tre däck, tre master och ett bogspröt, skriver Boatinternational.

Även om försäljningen av yachten först rapporterades 2018, har inga andra detaljer om projektet släppts förrän nu, enligt sajten.

Baseras på Black Pearl

Utdrag från boken Amazon Unbound som publicerats av Bloomberg placerar ägarskapet hos Amazon-grundaren Jeff Bezos och beskriver den som ”en av de finaste segelbåtarna som existerar”.

Bygget fortsätter – nu ska den vidare till Alblasserdam där de sista detaljerna ska byggas klart innan sjösättningen. Enligt uppgift är den baserad på Oceancos tidigare superyacht Black Pearl, som Dagens PS tidigare skrivit om. 

Bygger ytterligare en yacht som sällskap

Jeff Bezos ska också ha beställt ytterligare en superyacht som sällskap till den stora segelyachten, baserat på modellen YS 7512 från Damen Yachts.

Den kommer att ha plats för besättning och personal, ge extra utrymme för möten och underhållning och vara värd för alla miljardärens leksaker, inklusive en helikopter. Det går nämligen inte att ha en helikopterplatta på en segelyacht, så ytterligare en superyacht var nödvändig, skriver autoevolution lite smått ironiskt.

Förlorade förstaplatsen som rikaste mannen

Jeff Bezos är världens näst rikaste man, efter att nyligen ha förlorat förstaplatsen till Tesla och SpaceX-vd:n Elon Musk. De båda miljardärerna tävlar sedan tidigare i ett rymdrace som Dagens PS tidigare rapporterat om. Elon Musk har dock ingen superyacht – han tar inte ens semester, enligt Marketwatch.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Black Pearl – världens vackraste segelfartyg [Dagens PS] 

Läs även: Så mycket är industrin kring superyachter värd [Dagens PS]