Trenden med hemester med båt håller i sig. Svenska Kryssarklubben noterar rekord i antalet nya medlemmar för andra året i rad. När föreningen nu gör en sammanställning ser man att förra årets trend med en stark medlemstillströmning håller i sig.   

ANNONS

Fler och nya på sjön betyder fler ovana båtfarare, något Svenska Kryssarklubbens medlemmar märkt av själva under semestern. Det skriver föreningen i ett pressmeddelande.

””Vi märker fortfarande av hemester. Svenska kryssarklubben har upplevt en fantastisk sommar”, säger generalsekreteraren Fredrik Norén i ett uttalande på Youtube.

Eftersom många har hakat på trenden hemester med båt har det blivit stor medlemstillströmning i Kryssarklubben, 1 500 nytillkomna medlemmar har det blivit. Anledningen är bland annat att nyblivna båtägare söker kunskap om båtlivet. Föreningen engagerar både ägare till motorbåtar och till segelbåtar.

Kryssarklubben, som bland annat ger kurser i navigation och säkerhet till sjöss, är nöjda över medlemstillströmningen.

En av de stora frågor som man drev under sommaren var att båtägare bör känna till vad VHF och den röda knappen står för, och hur det fungerar. Föreningen skriver i sitt pressmeddelande att ju fler som är kunniga på att föra fram sin båt på ett säkert sätt, desto säkrare blir också båtlivet.

ANNONS
ANNONS

Även Nämnden för båtlivsutbildning vittnar om det stigande intresset för båtliv. Antalet utfärdade intyg, som förarintyg för båt, gick upp med 15 procent det gångna verksamhetsåret jämfört med tidigare år.

Läs också: 

X-Shore – tar marknaden med storm
”Monstrets” ännu snabbare uppföljare