”Monstret” har fått en storasyster – Marell M15Q har fyra motorer med 2400 hästkrafter, vilket är 600 mer än föregångaren.

ANNONS

Dagens PS utsände till båtmässan i Stockholm berättade i början av september om Marell M15, som kallades för ”mässans monster” med sina fyra motorer på 1800 hästkrafter. Men redan nu har samma svenska företag byggt ett ännu kraftigare monster – M15Q som har fyra motorer med 2400 hästkrafter.

Den är utrustad med fyra Mercury V12 på 7,6 liter som har 600 hästkrafter styck, vilket ger en av de mest extrema marinmotorerna på marknaden, skriver Båtliv. 

”Vi är väldigt glada över att bygga den här Marell M15Q. tack vare en nära dialog med ägaren är alla på varvet beredda på att få den klar till nästa år”, säger Patrik Söderholm, vd Marell Boats på företagets hemsida.

Marell M15Q ska komma upp i hastigheter över 60 knop vid kraftig sjögång.

”Marell M15 -skrovet är konstruerat och konstruerat för att klara mycket påfrestningar och samtidigt erbjuda bästa prestanda när det gäller manövrerbarhet, hastighet och bränsleekonomi”, skriver företaget.

Sedan tidigare används Marell M15 Patrol av sjöpolisen i Stockholm. Den versioner är designad för att jaga pirater, gränskontroll, underrättelseinsamling, sjösäkerhet, ombordstigning och patrull/polisuppdrag, skriver företaget.

Första leveransen av Marell M15Q är planerad till sommaren 2022.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Båtmässans monster – Marell M15 [Dagens PS]

Läs även: Så minskar du risken för båtstöld [Dagens PS]