När Windy lanserade sitt flaggskepp SLR 60 så skapade det många rubriker i båtvärlden men släppet av Windy SR28 ser också riktigt lovande ut. Den nya båten är designad för att utmana båtar som Axopar 28 och Nimbus W9. 

ANNONS

I jämförelse med de två tidigare nämnda båtarnas modulära däck så kan Windyns layout verka lite väl enkelriktad, men du kan vara säker på att den håller Windys typiska känsla för kvalitet och öga för detaljer.

Utrustad för dagsutflykter

Windy SR28 kanske är precis under 28 fot lång och interiören är elegant och utrustad för övernattningar för två, lämpligen över en helg eller enstaka nätter. Det finns även ett schysst badrum, perfekt i en båt som är gjord för dagsutflykter.

Standardutförande med flera finesser

Båten kommer i en stor mängd färger på skrovet så du kan lätt skräddarsy den efter din smak men när det kommer till motorn finns det bara ett val, en enkel utombordare på 300 hästkrafter.

Prislappen på 1 500 000 kronor är förvisso kännbar men hon kommer med många godbitar i sitt standardutförande så som trimsystem från Zipwake, ett MFD från Raymarine och överdrag från Helly Hansen.

Windy SR28 kabin
Den nya Windyn är utmärkt för övernattning för två som ni ser här på bilden över kabinen i båtens för. Hon lämpar sig bäst för en eller ett par nätter till sjöss i gott sällskap. (Foto: Windy)
Illustration av Windy SR28
Den eleganta Windyn med sina vackra linjer, med badbrygga i aktern och gott om plats såväl vid rodret som i fören. (Bild: Windy)

Windy SR28 CC specifikationer

Längd: 8,43 meter
Bredd: 2,49 meter
Motor: 300 hästkrafters utombordsmotor
Topphastighet: 40+ knop
Pris: Från 1 500 000 kronor

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Windy SR28 CC first look: Entry-level dayboat takes Windy into new territory [mby.com]

Läs även: Häftigaste segelyachten till salu just nu [Dagens PS]