I Västervik byggs Windy SLR 60 – en tender till superyachter som ska sätta en ny standard av lyx för branschen.

ANNONS

Nya svenskbyggda Windy SLR 60 sätter en ny standard i den internationella toppklassen för superyachtstenders, enligt Båtliv. 60-fotaren (motsvarande 18,15 meter) har designats av Malcolm McKeon och är en uppföljare till förra toppmodellen SR52 Blackbird från det norska företaget Windy.

”Windy SLR 60 har utformats för att vara en ultimata superyacht-chaseboat för långdistansutflykter. Det kommer dock också att fungera som en mycket smidig sportbåt för dykning och fiske, samt utforskning vid stranden”, skriver företaget på sin hemsida.

Båten lanserades den 1 oktober. Det första exemplaret har redan sin framtid som tender till en superyacht klar, och nummer två är under uppbyggnad i Västervik på varvet där Storebro Royal Cruiser tidigare byggdes, enligt Båtliv.

Windy
(Foto: Windy)
Windy
(Foto: Windy)

Användningsområdet är internationell miljö och många dagsutflykter med bas på en större yacht. Båten har stora utrymmen på däck med plats för ett 15-tal personer vid olika sittgrupper. Det finns fyra kojer för övernattning. Bakom den centrerade förarplatsen finns ett pentry med grill och kylskåp. Det finns också en toalett med dusch under däck.

Det stora soldäcket i aktern fungerar också som lock till motorbrunnen där det sitter tre Volvo Penta IPS 650 à 480 hk, vilket ger båten 1440 hästkrafter totalt. Windy SLR 60 har en toppfart på 43 knop och en marschfart på 25-30 knop.

Priset är 2,6 miljoner euro plus moms, vilket blir runt 33 miljoner kronor med svensk moms, skriver Båtliv.

Windy
(Foto: Windy)
Windy
(Foto: Windy)

 

ANNONS
ANNONS

Läs även: Black Pearl – världens vackraste segelfartyg [Dagens PS]