Iphone 14 närmar sig, men exakt vad det innebär får vi vänta till september med att få veta. Men ryktena om Appletelefonen fortsätter, bland annat om nya färger på lurarna.

ANNONS

Iphone 14 presenteras inom kort – tror vi. Apple förväntas ha ett event i september, och då får vi alla veta vilka nyheter den senaste Iphone-modellen bjuder på. Tidigare har bland annat alltid-vaken-skärmen, som redan finns på Apple Watch, ryktats komma också för Iphone 14, något som Dagens PS tidigare rapporterat om.

Indien driver framtiden

Det allra senaste i ryktesväg handlar om produktionen. MacWorld citerar analytikern Ming-chi Kuos Twitter, där han skriver att Apple startar produktionen av 6.1-tumsmodellen Iphone 14 nästan samtidigt i Foxconns fabrik i Indien som i fabriken i Kina.

Indien-fabriken har mindre kapacitet än den i Kina, men förr om åren har alltid den kinesiska fabriken börjat producera minst ett kvartal före Indien. Analytiern tror att det betyder att Apple ser Indien-tillverkningen som drivande i framtiden, och att företaget försöker minska risken för att det geopolitiska klimatet påverkar tillgången.

Ny skiftande färg

Iphone 14 bjuder också på nya färger, enligt MacWorld. Modellerna Iphone 14 och Iphone 14 Max kommer i lila, grönt, blått, rött, svart och vitt. Här byts alltså den rosa färgen ut mot lila. För modellerna 14 Pro och Pro Max kan kunderna välja mellan grafitgrått, guld, silver, grönt och lila. Den nya lila färgen ersätter Sierra Blue.

Den nya lila färgen är enligt MacWorld en särskild variant som skiftar beroende på ljuset. Om det är sant? Det visar sig när Apple har sin presentation någon gång under hösten!

Högre pris på Iphone 14

När det gäller priserna finns det efter rusande inflation och komponentbrist farhågor att de blir högre för de nya Iphone-modellerna. Ryktena gör gällande att Apple beslutet att priset ligger still – 14 kostar som 13, åtminstone i USA.

ANNONS
ANNONS

Resten av världen kan få betala mer. I Japan höjde Apple priserna med 20 procent nyss, och det kan se likadant ut i Sverige. Den svenska kronan är svag mot dollarn, och det påverkar priserna.

Läs även: Apple utvidgar CarPlay – men minskar stor skärm riskerna? [Dagens PS]

Läs även: Apple avvecklar Ipod efter 21 år – oundvikligt slut [Dagens PS]